Стало відомо, які справи розслідує НАБУ на Сумщині

14.11.2019

Про справи, якими зараз займається Національне антикорупційне бюро України на Сумщині, розповів директор Харківського територіального управління НАБУ Юрій Кравченко.

Це  три справи: затримання сумського судді на хабарі, факт завдання понад 13 млн грн збитків Конотопському «Авіакону» та фінансові порушення під час реконструкції стадіону «Авангард».

«7 листопада поточного року було викрито суддю Зарічного районного суду при вимаганні неправомірної вигоди від особи. 8 листопада цій особі вже повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення передбачено ч. 3 Статті 368 Кримінального кодексу України. Наразі у кримінальному провадженні тривають слідчі дії. Ми маємо кримінальне провадження стосовно посадових осіб державного підприємства «Авіакон» у місті Конотоп, які вже передані з Конотопського міськрайонного суду до Вищого антикорупційного суду. Будемо очікувати на судове рішення. Кримінальне провадження за фактом розтрати коштів із державного та місцевого бюджетів Сумської міської ради, нашими детективами здійснюється досудове розслідування за матеріалами, які були надані рахунковою палатою. Наразі у справі тривають слідчі дії та призначено низку експертиз», — розповів Юрій Кравченко.

UA.Суми

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: