У центрі Сум — люди без тепла, але з платіжками

14.11.2019

Мешканці першого будинку по вулиці Кузнечній — до сьогодні без тепла. У квартирах — + 15.

Усі зібралися на подвір’ї будинку з платіжками. «Майже грудень місяць, з маленькою дитиною проживаємо, доводиться вмикати обігрівач, бо в квартирі стрімко падає температура, до 15 градусів доходить. Ми зверталися до «Сумитеплоенерго», до Північного промвузла, вони кажуть, що по місту багато поривів, але це було майже місяць тому. Нам нарахували 239 гривень. За що ми будемо платити?», — говорить мешканка вул. Кузнечна, 1 Наталія Сухоносова.

«Не раз дзвонила і на аварійну, і на урядову гарячу лінію, відповіді немає, у квартирі дуже холодно, це вже не перший рік, як тільки опалення настає сезон — так щось і прорвалося», — говорить Тамара Павленко.

Павло Васильович показує, яка температура повітря у його квартирі: «Як сонце підніметься  — так тепліше, а зранку  +11+12 у квартирі. Бабушка в мене хворіє, а при такій температурі здоров`я не набереш».

Опалює будинок Котельня північного промвузла. «Причина — порив тепломережі на підприємстві «Сумитеплоенергоцентраль». Якщо надрукували такі платіжки – значить, зробимо перерахунок. Дані про те, чи включено опалення, чи ні, надає нам відповідна обслуговуюча компанія – «Сумитеплоенергоцентраль», — говорить директор КППВ Микола Жовтобрюх.

«Не ми маємо звертатися до КППВ, а мешканці, бо ми гроші ці не отримуємо. Там порив, безхазяйні мережі. Там сьогодні «Сумитеплоенерго» має почати ремонтні роботи. Є траса, яка нам не належить. Ми відповідаємо за те, що знаходиться в домі», — розповів директор КП «Сумитеплоенергоцентраль» Євген Скоробагатський.

Чи почали ремонтувати порив — запитали у речниці ТОВ «Сумитеплоенерго» Вікторії Харченко. Вона обіцяла з`ясувати ситуацію і відповісти пізніше…

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: