У Сумах інсуліну на всіх не вистачає

15.11.2019

14 листопада з нагоди Всесвітнього дня боротьби проти діабету сумчани пройшли безкоштовні обстеження у центральній міській клінічній лікарні №1. Пацієнтам визначали рівень цукру крові та обстежували у лікаря-ендокринолога.

«У мене є захворювання на цукровий діабет і буває дуже складно потрапити до лікаря за місцем проживання. Доводиться приходити о сьомій ранку до реєстратури, але талонів до ендокринолога не вистачає, а тут можна відразу здати аналізи без направлення, без попереднього запису»,- каже пацієнтка Людмила Очкаленко.

«Прикро, що ті хворі, які нас відвідали декомпенсовані на цукровий діабет, тобто вони прийшли з проблемами й мають високий рівень глюкованого. Пацієнти не мали тривалий час спеціалізованої допомоги лікаря-ендокринолога», — говорить лікар-ендокринолог говорить Наталя Болотнікова.

За словами головного спеціаліста відділу охорони здоров`я Сумської міськради Наталії Кіпенко у Сумах на цукровий діабет хворіють близько півтори тисячі людей. Наразі інсуліну на всіх не вистачає.

«Ті пацієнти, у яких закінчується термін, знають наш телефон і ми з`ясовуємо у яких аптеках є залишки і скеровуємо туди пацієнтів. З держави, оскільки це делеговане повноваження, нам виділено чотири мільйони п’ятсот вісімдесят тисяч і три мільйони вісімсот тисяч було профінансовано на ці видатки з міського бюджету. Ми потребуємо додаткового фінансування на інсуліни і поки що вирішується питання виділення додаткових коштів», — каже Наталія Кіпенко, головний спеціаліст відділу охорони здоров`я Сумської міськради.

sm.suspilne.media

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: