Сумському будинку без попередження вимкнули газ

15.11.2019

Останню добу мешканці будинку на Привокзальній живуть без газу. Його відключила газова служба без попередження у восьми квартирах.

Пенсіонерка Галина Вербенко мешкає у будинку №3 по вулиці Привокзальна. Щодня вона користується газовою колонкою та плитою. Відучора газу немає у неї та ще у семи квартирах. «Ми не знаємо, з якої причини. Нас ніхто не попереджав, об’яв не було. У мене, наприклад, хоча б є кип’ятильник. У сусідки маленька дитина. Ні їсти не приготувати, ви розумієте, ні вмитися – нічого. Ми вже звикли до комфорту якогось. І раптом у нас все відключили», — говорить мешканка будинку Галина Вербенко.

На трубі біля під’їзду газовики встановили пломбу. Це вдруге — говорять сусідки. У тому місяці газу не було три дні. «І поки я не подзвонила на урядову лінію у Київ, поки ніхто нічого. Ми написали на сайт меру, мер нам відповів:»Ми цим не займаємося, це не наша компетенція». Оце і все. Дзвонили на службу 1580, там також нічого. І десь через тиждень із цієї служби зателефонували і спитали: «У вас увімкнули газ?» Дякую, за турботу. Аби не Київ, то, мабуть, ми нічого б не отримали», — каже мешканка будинку Валентина Лор.

Оголошення про умови підключення газу з’явилося на будинку пізніше. «Надійшла заявка до аварійної диспетчерської служби про витік газу, а точніше про запах газу. На місці події було  виявлено падіння тиску, у зв’язку з цим було перекрито подачу розподілу газу до будинку. Повісили оголошення про те, щоб відновити розподіл газу, необхідно потрапити в кожну оселю за даною адресою для перевірки системи на герметичність. Після перевірки системи буде здійснено пуск газу», — розповіла прес-секретарка АТ «Сумигаз» Анастасія Шимаріна.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: