У Сумах для старшокласників провели ярмарок професій

15.11.2019

Близько трьохсот страшокласників із Сум та району відвідали «Ярмарок професій». Майстер-класи з перукарського мистецтва, кулінарії, оформлення дизайну для них презентували студенти професійно-технічних навчальних закладів міста.

Данило Шерстюк вчиться на кухаря-кондитера. Презентує карвінг. «Ми вирізаємо з овочів: з моркви, огірків,  з редьки, буряка, яблука. Ми робили фенікса, презентація  –  букет, але по-іншому оформлений», — каже він.

Аліна Агікал освоює професію манікюрниці. Розповідає, що робить на заході. «Я тут – в якості моделі. До мене підходять, фотографуються, ставлять запитання цікаві», — розповідає вона.

На ярмарку присутні й учні випускних класів. «Особливо мені сподобався виступ бармена. Було чудово, феєрично. Я такого ніколи в житті ще не бачила. Можливо, навіть я пов’яжу з цим своє майбутнє», — говорить Анна Голопьорова.

Директор Сумського міського центру зайнятості Микола Кухтик розповідає, що мета заходу – популяризація робітничих професій. Ринок праці потребує більше робітничих професій, адже сьогодні роботодавці відчувають нестачу робочої сили.

Цьогоріч «Ярмарок професій» провели вдруге. У ньому взяли участь шість професійно-технічних навчальних закладів міста.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: