У Сумах зменшать кільксть абітурієнтів-пільговиків?

15.11.2019

ВР підтримала законопроект про зміни в сфері вищої освіти. Він пропонує нові підходи в управлінні установами, удосконалює механізм надходження і дає стимули для ефективної роботи ректорів. Документ напрацював і виніс на голосування Комітет ВРУ з питань науки, освіти та інновацій 12 листопада.

Ряд новацій чекає і вступників. Для того, щоб розмежувати права та обов’язки абітурієнтів, при зарахуванні з ними укладатимуть договір, де чітко виписуватимуть термін навчання, відповідальність кожної зі сторін і т. ін. Важливо, що укладати документ будуть як студенти-контрактники, так і ті, хто здобуватиме освіту за рахунок держави.

У проекті також оновлюється перелік категорій вступників, які будуть мати переваги під час вступу. Вони закріплюються тільки за учасниками міжнародних олімпіад, олімпійських, паралімпійських та дефлімпійських ігор. Крім того, переваги матимуть військові, котрі служать за контрактом: новий закон відкриває для них можливість зарахування на військові спеціальності без зовнішнього незалежного оцінювання. У цьому році скористатися пільгою, а саме вступити до вишу за результатами іспитів, могли тільки звільнені з військової служби та демобілізовані службовці.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: