У мерії Сум створять «антикорупційний відділ»?

16.11.2019

Вже у наступному році в Сумській міськраді може з’явитися структурний підрозділ, який буде стежити за тим, щоб у інших відділах, управліннях та підприємствах, які входять в структуру СМР, не було корупції.

Під час засідання виконкому 12 листопада начальник відділу із взаємодії з правоохоронними органами Станіслав Кононенко зробив доповідь про реалізацію державної антикорупційної політики в структурних підрозділах, комунальних підприємствах і установах Сумської міськради. Радник мера Віктор Волонтирець поставив йому запитання: «В Україні є приклади, коли в місцевих радах створені окремі структурні підрозділи, які займаються питаннями антикорупційної політики в структурних підрозділах, комунальних підприємствах і установах? Чи доцільно створити такий структурний підрозділ у нас в Сумській міськраді?».

Кононенко відповів так: «Співробітник нашого відділу був у Харкові, де НАЗК (Національне агентство з питань запобігання корупції) проводило семінар, під час якого прозвучала інформація, що на законодавчому рівні розробляється положення, в якому прописані повноваження органів місцевого самоврядування у сфері антикорупційної політики. Тобто, будуть створені окремі структурні підрозділи, які будуть наділені цими повноваженнями. У положенні буде описаний весь механізм дій. Про це я вже доповів Степану Паку (заступнику мера), щоб на наступний рік це врахували».

Таким чином, уже в наступному році у Сумській міськраді може з’явитися структурний підрозділ, який буде стежити за тим, щоб в інших відділах, управліннях та підприємствах, які входять в структуру СМР, не було корупції. З огляду на кількість судових справ, які стосуються корупції і в яких фігурує мер, його заступники та інші посадові особи, вийде, що чиновники створять структуру, яка буде боротися проти них же самих. При цьому, новий структурний підрозділ буде в їх же підпорядкуванні.

Залишається тільки дочекатись інформації про фінансування цього відділу, щоб зрозуміти, скільки ще бюджетних коштів із кишені платників податків піде «внікуди».

odindoma.sumy.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Зранку на Великописарівську громаду скинули вибухівку з БпЛА
23.04.2024 У Глухові зіткнулися два легковика, від удару одна з автівок приземлилася на дах
23.04.2024 Сумчанка 500 днів чекає на повернення чоловіка, який зник безвісти на Донеччині
23.04.2024 У Сумській області майже на 8 мільйонів гривень збільшили видатки на підтримку Сил безпеки та оборони
23.04.2024 У Сумах судитимуть адвокатку, яка підбурила до підкупу суддів апеляційного суду Сумщини
23.04.2024 У поліції показали наслідки обстрілів Великописарівської громади

Коментарі: