Сумчани з вул. Баумана погрожують перекрити об’їзну дорогу

18.11.2019

У Сумах уже чимало ділянок доріг, які якісно, ​​капітально відремонтовані. Однак люки на них, як і раніше, не в порядку і часто становлять серйозну небезпеку. Вони стали справжнім головним болем не лише міської влади, а й самих сумчан. Частина з них, а саме жителі району вул. Баумана, прийшли зі своїми проблемами на апаратну нараду в Сумську мерію.

— У нас добре, капітально відремонтували дорогу, але тепер у нас автівки влітають у будинки! Наприклад, у мій будинок автомобіль влетів рівно рік тому, — розповіла сумчанка. — Авто взагалі не дотримуються швидкості руху, яка дозволена по місту, — у нас же об’їзна, валом валять фури. Це перша проблема. Друга — після ремонту проїжджої частини люки опинилися над рівнем дороги. У результаті фури летять на них, як на трамплін, так що одна кришка люка недавно лопнула. Відразу приїхала міліція: мовляв, ваш колодязь, ремонтуйте. Скажіть, якщо ми провели собі в будинок воду ще в 1975 році, до яких пір на нас буде значитися цей колодязь, щоб його ремонтувати? Я на нього просто сяду і не дам їздити фурам! Це ж мій колодязь — як нам заявляють у водоканалі. Однак ми звернулися в ЦНАП за дозволом на ремонт, і там нам відповіли, що ми не маємо права його ремонтувати. А поліція нас буде штрафувати. Скільки ми будемо страждати від цього і платити з власної кишені за ремонт колодязя?! І чому люки не можна робити врівень із дорогою?!

— А я просила інше — у мене колодязь просів, і я просила за свої кошти підняти його до рівня дороги, — каже ще одна мешканка вул. Баумана. — І знаєте, що мені відповіли? Відмовили. Водоканал каже, що це не їх проблема, місто говорить, що це не його проблеми, а мені відмовляють. Що робити? І правда перекривати дорогу? У цей колодязь, який просів, завтра потрапить автівка, і чия це буде проблема? Міста, водоканалу чи моя?!

Сумчани вимагають від міста якось вирішити ці питання: посадити люки врівень з дорогою і поставити пост поліцейських або встановити лежачого поліцейського, щоб знизити швидкість руху транспорту по об’їзній.

Зі свого боку, керівник справами міськвиконкому Степан Пак, який вів нараду, пообіцяв, що вже на цьому тижні в район Баумана вийдуть міські фахівці та розберуться, чи можна щось зробити.

shans.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: