У Сумах буде не один, а два полігони ТПВ?

18.11.2019

Минулого тижня депутат Дмитро Лантушенко підняв на сесії Сумської міськради 13 листопада питання про необхідність будівництва нового полігону ТПВ. Він нагадав депкорпусу про перевірку нинішнього полігону Держекоінспекцією, а також в тому, що розрахунковий термін його експлуатації закінчується в лютому-березні 2020 року. У той же час будівництво нового полігону ще не розпочато, немає інформації навіть в тому, оформлений під ці цілі земельну ділянку. Але ж через шість місяців вивозити сміття вже буде нікуди … Місто може виявитися в сміттєвій блокаді. Після депутат зажадав від міської влади надати міськраді всі наявні документи, а також відзвітувати про роботу в плані будівництва майданчика під ТПВ.

На апаратній наради 18 листопада мер Сум Олександр Лисенко, який не був присутній на сесії, поспішив заспокоїти депутатів і жителів Сум. Він заявив, що ні про які сміттєві колапси мови не йде:

— З приводу полігону ТПВ — земля виділена, проектна документація закінчена, кошти на будівництво заплановано. Ніякого сміттєвих колапсу не буде. У вівторок до нас приїжджають чехи, і ми далі працюємо над збором і утилізацією сміття. У нас є 10 га для третьої черги, але ми намагаємося заощадити кошти. Поки всіх планів оприлюднювати не будемо. Але скажу, що у нас буде окремий полігон для великогабаритних та будівельних відходів. Це збільшить термін експлуатації наступного полігону, який ми побудуємо.

shans.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
24.04.2024 У Сумах прооперували відразу п’ятьох жінок із однаковою проблемою
24.04.2024 На базі сумської школи №27 збираються побудувати укриття на 1000 осіб
24.04.2024 У Сумах рятувальники ліквідували загоряння балкону
24.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 49 вибухів
24.04.2024 Сумська красуня продовжує підкорювати Норвегію

Коментарі: