Суд залишив під вартою обвинувачуваного у вбивстві водія таксі

18.11.2019

Обвинувачуваному у вбивстві водія таксі продовжили запобіжний захід – тримання під вартою без можливості внесення застави до 16 січня наступного року.

Обвинувачуваний знаходиться у Сумському СІЗО – на засідання, як вказано у попередніх рішеннях суду, через стан здоров’я його не привозять. Спілкування відбувається через скайп. Сьогодні прокурор клопотав про продовження запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, адвокати обвинуваченого просили змінити його на більш м’який у вигляді домашнього арешту. Суд вирішив залишити запобіжний захід без змін.

«Обраний обвинувачуваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, необхідно продовжувати, оскільки розгляд справи  до закінчення дії попередньої ухвали протримання під вартою не завершено. Будь-яких даних про зменшення або відсутність під час обрання такого запобіжного заходу ризиків, передбачених ст. 177 КПК України або підстав для застосування стосовно обвинувачуваного більш м`якого запобіжного заходу в судовому засіданні не встановлено», — зачитала ухвалу головуюча суддя Ірина Клімашевська.

Наступне судове засідання призначене на 25 листопада. Тоді мають допитувати засекреченого свідка – обвинувачуваного ж мають із СІЗО доправити до суду.

Нагадаємо, подія трапилася 28 травня минулого року, близько 22:00, по вулиці Петропавлівській у Сумах. За версією слідства, обвинувачуваний під час суперечки вдарив сокирою водія служби таксі й втік з місця події. За кілька днів його затримали у Донецькій області. У результаті конфлікту 60-річний чоловік від отриманих травм голови помер у лікарні тієї ж ночі.

sm.suspilne.media

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: