Олександр Стрельченко: Населення України не делегувало депутатів продавати українську землю

18.11.2019

«За останні роки ми стаємо свідками багатьох історичних подій. Зараз на наших очах завдано серйозної шкоди національній безпеці держави. І зробили це депутати Верховної Ради, яких ми обирали захищати інтереси українців. Вони показали, що насправді служать МВФ та замовникам з-за кордону, бо населення України не делегувало депутатів продавати українську землю».

Про це заявив депутат обласної ради, голова обласної організації ПП ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА – ЗА ЖИТТЯ Олександр Стрельченко в ефірі телеканалу АТВ, коментуючи голосування у першому читанні законопроекту, який скасовує заборону на продаж земель сільськогосподарського призначення.

На переконання політика, зухвале лобіювання цього закону призведе до того, що одразу заберуть землю у людей і віддадуть агрохолдингам, а згодом – іноземцям. І це стане початком кінця України як держави.

«Ситуація у сфері земельних відносин буде погіршуватися: у країні немає кадастру, земля недооцінена, люди бідні. Величезна кількість несправедливо обділена паями. Тому ми вважаємо, що в нинішніх умовах запуск ринку землі буде працювати проти кожного українця», — наголосив Олександр Стрельченко.

Він нагадав статтю 13 Конституції України, що земля,  її надра, атмосферне повітря, водні та інші природні ресурси є об’єктами права власності українського народу. Тому поспіхом приймати рішення про продаж землі, не спитавши думки народу, – злочин проти українців, упевнений Олександр Стрельченко.

«Нинішня влада приймає закони в турборежимі, не обговорює їх з фермерами, які працюють на землі, платять податки в місцеві бюджети, створюють робочі місця. Ми вважаємо, що це недопустимо. Соромно за нашу процвітаючу країну, яка раніше продавала кораблі і літаки, тепер продає останнє, що залишилося, – землю, за яку воювали наші діди та прадіди», — обурений обласний депутат.

За результатами недавнього соціологічного дослідження групи «Рейтинг»: 73% українців – проти продажу землі. Понад 80% — проти продажу її  іноземцям. Саме тому по всій Україні прокотилися акції.

«Я вважаю, що слуги народу зрадили українців. Якщо їх не зупинити, держава втратить свою економічну самостійність, буде позбавлена землі, стратегічних підприємств і природних ресурсів. Населення буде приречене на злидні, безробіття і безправ’я. Тому наша політична сила буде всіма законними методами відстоювати суверенні конституційні права українського народу! Ми продовжимо боротьбу в парламенті, в місцевих радах і судах», — резюмував Олександр Стрельченко.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: