Через власника кафе в центрі Сум чотири будинки без опалення

19.11.2019

У трьох будинках по вулиці Соборній та одному у провулку Терезова у Сумах немає опалення. Причина – порив на мережах, до яких не можуть дістатись комунальні служби. Вчора люди приходили скаржитись у міську раду. За словами мешканки будинку Валентини Ткаченко, їхня родина змушена вмикати обігрівачі:

«У нас маленька дитинка чотири місяці то ми підігріваємо, то у нас уже 17º і то зрозумійте – чотири місяці дитині: закутати і розкутати при такій температурі.

Кор.: – А чим грієтеся?

В.Ткаченко: – Калоріферами всякими масляними. Виходимо – відключаємо, тому що страшно залишати, заходимо у холодну хату, починаємо нагрівати».

У її сусідів у квартирах вісім градусів тепла, каже жінка. Усього тут 24 квартири. Говорить мешканка будинку Юлія Дейнеко:

«Нас посилали: «Сумитеплоенерго» до ЖЕКу, ЖЕК – до «Сумитеплоенерго», ніхто нам офіційно нічого не казав. Кожен день обіцяли включити опалення і тільки тиждень тому ми з’ясували, що вони кажуть: ми не можемо нічого зробити».

Порив комунальники виявили Соборній, 44. Говорить директор КП «Сумитеплоенерго» Євген Скоробагатський:

«Порив локально був визначений вже півтора тижні де він точно знаходиться — тепломережа, яка прорвала знаходиться під кафе «Дубаї». Вхід туди заборонений, тому що це приватна власність, поміняти можливості не було, поки комісійно не зібралися усі».

За словами Євгена Скоробагатського, власник – іноземець, нині – не в Україні. З ним говорив заступник міського голови Олександр Журба:

«Я особисто телефонував і власнику, і підряднику, вони запевнили, що підрядник замовив матеріали, вони приїжджають в середу і роботи почнуться з середи».

Дати тепло в оселі планують 21 листопада, сказав Олександр Журба. Нагадаємо, опалювальний сезон у житловому секторі Сум почався 25 жовтня. За нормами закону про житлово-комунальні послуги, Згідно статті 29 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» споживачі зобов’язані забезпечувати представникам обслуговуючих організацій доступ до свого житла для ліквідації аварій цілодобово, говорить адвокат Ігор Марченко:

«Питання щодо доступу до житла або нерухомого майна врегульоване законом достатньо повно. Прав у представників комунальних послуг більш ніж достатньо для доступу як нежилих, так і до нежитлових приміщень. Для ліквідації відвернення аварій, якщо це пов’язано з конкретною комунальною послугою, то власник приміщення зобов’язаний цілодобово забезпечити можливість доступу до свого приміщення, а в разі, якщо це якась аварія, яка має негативні наслідки і виникає необхідність рятування життя та здоров’я людей, майна, то в такому випадку навіть не потрібно отримувати дозвіл власника».

sm.suspilne.media

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: