Медуниця поїхав до Аргентини, щоб уникнути правосуддя?

19.11.2019

Учора, 18 листопада, було офіційно опубліковано рішення Вищого антикорупційного суду, яке прямо стосується екс-нардепа від Сумщини Олега Медуниці.

За скаргою сумського акивіста Олександра Соколова, виходячи з наведених аргументів про можливі розкрадання бюджетних коштів на ремонтах сумських шкіл і дитсадків, Вищий антикорупційний суд зобов’язав Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) зареєструвати кримінальне провадження, в якому Медуниця — головний фігурант.

Тож раптова поїздка екс-нардепа до столиці Аргентини Буенос-Айресу, про що він сьогодні повідомив у Фейсбуці, більше схожа на намагання уникнути правосуддя.

«ПАН МЕДУНИЦА, ВАМ ПЛАМЕННЫЙ ПРИВЕТ ОТ ВЫСШЕГО АНТИКОРРУПЦИОННОГО СУДА!

Горячие новости, друзья! Бывший нардеп Медуница, представитель «Народного фронта» Яценюка-Пашинского, всего на пару дней опередил решение украинской Фемиды и успел улететь в Буэнос-Айрес.

Латинская Америка вообще очень часто становилась пристанищем беглецов, так что наш бывший «избранник» может уже и не захотеть оттуда возвращаться. А всё потому, что наша команда методично, преодолевая сопротивление и бюрократическую волокиту, приближает этого персонажа к скамье подсудимых.

Информирую вас, что 15 ноября принято, а вчера официально опубликовано решение Высшего антикоррупционного суда, прямо касающееся нашего «героя».

По моей жалобе, исходя из приведенных аргументов о возможных расхищениях бюджетных средств на ремонтах сумских школ и детсадов, Высший антикоррупционный суд обязал Национальное антикоррупционное бюро Украины (НАБУ) зарегистрировать уголовное производство, в котором Медуница – главный фигурант. Цитирую (ОСОБА_1 – это я, ОСОБА_2 – Медуница):

«Заслухавши пояснення заявника, дослідивши матеріали скарги, слідчий суддя вважає, що скарга підлягає задоволенню з наступних підстав.

«…протягом 2014-2019 ОСОБА_2 — Медуниця, будучи народним депутатом України та членом Комітету з питань бюджету неодноразово ініціював виділення субвенцій з Державного бюджету України на користь місцевого бюджету м. Суми для проведення ремонту освітніх комунальних закладів м. Суми. У 2018 році загальний розмір таких субвенцій складає понад 49 млн. грн. Після виділення субвенцій, на переконання заявника, ОСОБА_2 — Медуниця О.В. та інші посадові особи привласнили бюджетні кошти в особливо великому розмірі шляхом необґрунтованого завищення вартості робіт з капітального ремонту шкіл та дитячих садочків, розташованих у м. Суми та включення недостовірних даних про обсяг та найменування цих робіт. У заяві ОСОБА_1 — Соколова містяться відомості про конкретні факти, які можуть свідчити про вчинення злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.»

Всего две недели назад наш герой в Фейсбуке успокаивал своих френдов, поверивших в «чутки про судові справи проти «корупціонера Медуниці»».

Как видите, успокаивал зря. Процесс, конечно, долгий и непростой. Сейчас, к гадалке не ходи, зазвучат вопли о «политических преследованиях» и весь набор бреда, который мы слушали при их власти. Но вор должен сидеть в тюрьме, это моё убеждение.

Поэтому, мы не останавливаемся, продолжение следует…

Ссылка на решение:

http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/85674046″, — написав Соколов.

ПАН МЕДУНИЦА, ВАМ ПЛАМЕННЫЙ ПРИВЕТ ОТ ВЫСШЕГО АНТИКОРРУПЦИОННОГО СУДА!Горячие новости, друзья! Бывший нардеп Медуница,…

Опубліковано Alex Sokolov Вівторок, 19 листопада 2019 р.

Слід нагадати, що після Великої вітчизняної війни до Аргентини масово їхали нацисти-втікачі. Напевне, через свою ідеологічну спорідненість із ними пан Медниця обрав саме цю країну для свого «політичного притулку».

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: