На Сумщині підприємця оштрафували за незаконний штендер

19.11.2019

Під час здійснення контролю за дотриманням законодавства про рекламу спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області на території м. Глухів, біля торгового центру, виявлено факт розміщення суб’єктом підприємницької діяльності штендеру без дозвільних документів від виконавчого органу міської ради, що є порушенням ч. 1 ст. 16 Закону України «Про рекламу».

По даному факту, Головним управлінням прийняті рішення про застосування до суб’єкта господарювання штрафних санкцій на загальну суму 6783,00 грн. та підготовлено адміністративний позов до Сумського окружного адміністративного суду щодо стягнення штрафних санкцій за порушення законодавства про рекламу. За результатами розгляду справи суд дійшов висновку про законність та обґрунтованість позовних вимог та прийняв рішення про стягнення штрафних санкцій.

Не погодившись з даним судовим рішенням, суб’єкт господарювання подав апеляційну скаргу до Другого апеляційного адміністративного суду.

Спеціалістами Головного управління підготовлено обґрунтований відзив на апеляційну скаргу. Під час розгляду даної справи в апеляційній інстанції доведено правомірність проведеної перевірки та застосованих штрафних санкцій у зв’язку з чим постановою Другого апеляційного адміністративного суду в задоволенні апеляційної скарги суб’єкту господарювання було відмовлено.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: