Ігор Перепека: «Коли йде мова про безпеку і життя дітей – я однозначно за автокрісла»

19.11.2019

Уже від завтра, 20 листопада, українців штрафуватимуть за перевезення дітей без автокрісел. Відповідний закон прийняла Верховна Рада України і підписав президент. Зазначається, що в автокріслах потрібно перевозити дітей віком до 12 років та зі зростом меншим, ніж 145 сантиметрів. За перше порушення закону водіям загрожує штраф у розмірі 510 грн, а наступні рази сума зросте до 850 грн. Перевезення дітей у «спецзасобах» і раніше було передбачене в ПДР, але не передбачало жодного покарання.

Експерти наголошують: звичайні ремені безпеки не гарантують оптимального захисту старших дітей при аварії, адже дитина може легко вислизнути з-під ременя, розрахованого на дорослих. А немовлят і малюків взагалі фізично неможливо пристебнути звичайним ременем.

Сумчани активно обговорюють нововведення, виступаючи як за, так і проти. Депутат Сумської міської ради Ігор Перепека підтримує обов’язкове встановлення автокрісел, адже безпека дітей має бути на першому місці. Разом із тим він відзначає, що виникає багато запитань, як саме діятиме закон на практиці, деякі нюанси залишаються незрозумілими. Наприклад, як бути з перевезенням дітей у таксі?

«Коли запроваджували обов’язкові ремені безпеки в авто, у людей також був спротив, але минув час і  це стало нормою. Зараз теж можна почути обурення і несприйняття, але коли йде мова про безпеку і життя дітей – я однозначно за автокрісла, тим паче, враховуючи жахливу кількість ДТП»,  — говорить депутат.

За офіційними даними Всесвітньої організації здоров’я,  правильно встановлені дитячі автомобільні крісла зменшують ймовірність смерті немовлят приблизно на 70%, а дітей старшого віку – на 54-80%.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: