На Сумщині замість того, щоб переселити багатодітну родину з аварійного будинку, у неї хочуть відібрати дітей

20.11.2019

Про це повідомила героїня попередньої публікації Ольга Листунова.

«Нам вже подзвонили з лікарні і сказали, що до сімейного лікаря надійшов дзвінок від одного високопосадовця, який сказав, щоб вони підготувалися розірвати з нами договір, так як діти переїжджають … швидше за все в інтернат. Ми з чоловіком зателефонували в службу у справах дітей, але там заперечують: «Ні, ну що ви … Вам допоможуть». Тільки один із службовців нас негласно попередив, що документи на вилучення дітей вже готові. Коли ми це почули, чоловік миттєво зібрався до Києва в Мінсоцполітики, а також в Адміністрацію президента, щоб там дізнались про ситуацію, з якою ми зіткнулись. Адже нашої провини в ній немає. З вуст чиновників звучать звинувачення, мовляв вам будинок купили, але ви не брали більше дітей. І при цьому ні слова про те, що будинок аварійний. Куди ж брати? Ми  подавали заяву, щоб нам дали дітей і остання була 28 жовтня. Але люди в кабінетах навіть у цьому брешуть. На даний час статус ДБСТ з нас вже зняли (після резонансу, який був викликаний публікацією) і зараз ми просто прийомна сім’я. А прийомній сім’ї будинок можуть не купити. І тепер ми з 6 дітьми змушені повернутись в свій рідний дім, де живе моя старша донька зі своєю сім’єю. Як ми там розмістимося, я не знаю, місця там мало, але дітей не віддам … Ми будемо в коридорі спати, але це мої діти!

Ми також поговорили з одним з волонтерів, який допомагає цій родині. За його словами, коли діти з інтернатів переїхали в сім’ю Листунових, то пережили сильний стрес. Деякі навіть ходили під себе. Зараз, коли вони вже вважають Ольгу своєю матір’ю, черговий стрес для них може скінчитись непоправною для дитячої психіки травмою. Волонтери вже готуються до проведення акцій під будівлями ОДА та РДА.

Як ми вже писали, подібна ситуація не поодинока в області. І тепер, схоже на те, що хтось дуже хоче зробити винною Ольгу, щоб зняти відповідальність з себе.

Далі буде…», — розповіла Ольга.

Далі є… Ще один тяжкий день, який наша родина дякуючи Богу та підтримці небайдужих ЛЮДЕЙ пережила! Сьогодні вкотре…

Опубліковано Ольгою Листуновою Понеділок, 18 листопада 2019 р.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: