Суд призначив засідання по корупційній справі мера Ромнів на 2020 рік

20.11.2019

19 листопада у Роменському міськрайонному суді продовжили допитувати  свідків по справі мера Ромнів Сергія Салатуна.

Прокурором було заявлено клопотання про здійснення допиту одного із свідків у режимі відеоконференції, оскільки останній не має можливості з’явитися в судове засідання з м. Харкова. Суд дане клопотання задовольнив і на наступному судовому засіданні свідок надасть покази у режимі відеоконференції.

Наступне судове засідання призначено на 13 січня 2020 року о 13.00 год. тому що, прокурор у грудні  буде перебувати у відпустці, а обвинувачений Салатун С.А. —  у відрядженні.

На наступному судовому засіданні буде здійснено допит чотирьох свідків. Загалом по справі у якості свідків проходе 40 осіб.

Судове засідання буде транслюватися на офіційному веб-сайті Роменського міськрайонного суду Сумської області веб-порталу «Судова влада України».

Нагадаємо, мера міста звинувачують в закінченому замаху на одержання   50 000 грн. неправомірної вигоди від регіонального менеджера одного з товариств за надання дозволу на будівництво, експлуатацію та технічне обслуговування комп’ютерних та кабельних мереж на території міста Ромни. Спочатку —  10 000 тисяч гривень за внесення даного питання на розгляд виконавчого комітету Роменської міської ради та під час одержання другої частини в розмірі 40000 гривень, його затримали правоохоронні органи.

Сторона обвинувачення кваліфікує дії Салатуна С.А. за ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 368 КК України, тобто замах на одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди для себе за вчинення дій, в інтересах того, хто надає помірну вигоду, з використанням наданої їй влади та службового становища.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: