У Сумах відбулися обласні змагання «Роботрафік-2020»

20.11.2019

Участь у змаганнях взяли 8 команд учнів 8-11 класів закладів загальної середньої, професійно-технічної та позашкільної освіти області.

Цього року дебютувала команда «Вірус» новоствореної Комишанської ОТГ Охтирського району. За словами керівника команди Сергія Кулініча, участь у цих змаганнях – це перш за все отримання досвіду, нових знань та апробація своїх сил. Його вихованець Євгеній Вербицький говорив, що найважчим було програмування самої моделі. «Цікавість відіграла свою роль, і я разом зі своїм керівником впорався з цим всього за два тижні».

Представила свої напрацювання і команда обласної гімназії-інтернату для талановитих та творчо обдарованих дітей «SOGIBOT-77». Єдина дівчинка у команді Анастасія Золотарьова сказала, що змагання такого плану є поштовхом для розвитку здібностей з математики, фізики, програмування: «Зараз STEM-освіта, новітні технології є дуже популярними і затребуваними, і якщо пов’язати своє майбутнє саме з цією сферою, то можна отримати роботу з достойною оплатою».

Журі конкурсу оцінюватиме учасників у 4 категоріях. Перша траса – найскладніша і передбачає подолання смуги зі світлофорами, пішохідними переходами, перехрестями. Друга смуга вимагає максимального відточення автівки на зчеплення з трасою, швидкість, а також від самих учасників змагань – застосування знань фізики та перепрограмування. Головне на цій трасі – швидкість, тобто хто швидше, той кращий. Третій етап – тестування учасників на знання правил дорожнього руху. І остання категорія – відповідність автівок до реальних автомобілів.

Такі змагання розвивають прагнення до створення чогось власного. Тут юні винахідники реалізують свої мрії, розуміючи мету, вони вивчають механізми, методи, предмети, за допомогою яких можна втілити свої задуми в життя.

Переможці обласних змагань окрім заохочувальних призів отримають можливість представляти Сумщину на фінальному етапі змагань «Роботрафік-2020», що відбудеться 20 лютого у м. Києві.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: