Майже рік 80-річна бабуся з Басів живе з рядном на вікні

21.11.2019

Замість сонячного світла – рядно. Так майже рік мешкає у своєму будинку на Басах пенсіонерка Марія Бережна. Її вікно ззовні завішене рядном, а запасний вихід з будинку зачинений з вулиці.

Приватний будинок №99 на вулиці Ювілейній збудований понад 100 років тому. Він поділений на дві частини. У першій живе пенсіонерка Марія Бережна, вона займає дві третини приміщення, в іншій мешкають сусіди. За словами жінки, вони завісили її вікно рядном та заволоділи господарством.

«Вона зробила документ без нашого відома, і виходить, що все тепер її. У двір я не можу зайти, вона на хвіртку повісила замок. І на підставі цього документа вважає двір своїм, погріб своїм, паркан своїм, і каже, що ми сюди не зайдемо. Ну де є у світі моє вікно під чужим дахом? За вікном мотузки з ганчірками, якими миють підлогу, смердючими шкарпетками біля вікна. Це хоч за шторкою зараз не видно. З маминими панталонами», — каже пенсіонерка Марія Бережна.

Також ззовні закритий запасний вихід з будинку, який веде з підвалу на подвір’я. Чому так, ми хотіли спитати у господарів. Двері ніхто не відчинив. Через завішане вікно пенсіонерка Марія Бережна звернулася до обласного лабораторного центру аби їй виміряли рівень освітленості у кімнаті.

«Було виявлено, що коефіцієнт природної освітленості не відповідав нормативам передбачених ДБН. Норма становить 0,5, а в неї виявлено 0,3. Цей показник показує скільки природного світла попадає в кімнату. У неї занижене це. З якої причини не знаю. Якщо там скарга, має бути комісія, яка з’ясує цю причину», — розповів лікар Сумського обласного лабораторного центру Олександр Мороз.

Наразі Марія Бережна подала до Ковпаківського районного суду. Два тижні тому суд виніс ухвалу, у якій йдеться – надати їй документи про реєстрацію права власності сусідського майна.

sm.suspilne.media

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: