Працівникам СНАУ виплатили багаторічний борг по зарплаті

21.11.2019

На підставі чисельних звернень працівників Сумського національного аграрного університету в листопаді поточного року фахівцями Управління Держпраці у Сумській області здійснено інспекційне відвідування закладу стосовно додержання законодавства про працю в частині оплати праці, у тому числі при роботі за сумісництвом. На виконання припису п’яти інспекторів праці працівникам університету виплачена надбавка за 1997-2016 роки на суму 263 900 грн.

За результатами заходу державного контролю виявлено факти порушення вимог статті 98 Кодексу законів про працю України та частини першої статті 13 Закону України «Про оплату праці». А саме, стосовно оплати праці працівників установ і організацій, що фінансуються з бюджету.

Згідно з вимогами Постанови КМУ від 31.01.2001 №78, починаючи з 1 січня 2001 року запроваджено виплату педагогічним та науково-педагогічним працівникам навчальних закладів і установ освіти надбавок за вислугу років, затверджено порядок їх виплати (далі – Порядок №78). Відповідно до вказаного нормативно-правового акту таким працівникам надбавки нараховуються за вислугу років щомісяця у відсотках до посадового окладу (ставки заробітної плати) залежно від стажу педагогічної роботи у розмірах: понад 3 роки – 10%, понад 10 років – 20%, понад 20 років – 30%.

Крім того, згідно з Порядком погашення кредиторської заборгованості Державного бюджету педагогічним і науково-педагогічним працівникам закладів та установ освіти з виплати надбавки за вислугу років та допомоги на оздоровлення при наданні щорічної відпустки, затвердженого постановою КМУ від 19.09.2005 №934, таким працівникам (працюючим, сумісникам, звільненим і пенсіонерам) суми надбавок за вислугу років нараховуються за період із січня 1997 по серпень 2002 року залежно від стажу роботи відповідно до Порядку №78, повідомляє прес-служба відомства.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: