У сумського ЦНАПу забрали кілька послуг

21.11.2019

На засіданні Сумський міськвиконком погодив перелік додаткових адмінпослуг, які будуть надавати в ЦНАПі.

За словами представника ЦНАПу Володимира Колодки, це послуги РАГСу, реєстрація транспортних засобів і отримання посвідчення водія і т. ін. А ось деякі види послуг у ході засідання вирішили виключити зі сфери ЦНАПу. Йдеться про прийом повідомлень про початок будівельних робіт.

«У 2004 році було визначено перелік послуг, які повинні надавати в ЦНАПі. Там є три послуги, які відносяться до Держархбудінспекції — реєстрація декларації про готовність об’єкта до експлуатації, видача дозволу на виконання будівельних робіт, видача сертифіката про прийняття в експлуатацію будови. Але немає ні слова про повідомленні про початок будівельних робіт, — пояснив начальник правового управління міськради Олег Чайченко. — Тому ми пропонуємо такі повідомлення направляти безпосередньо в ДАБК. Адже встановлений термін реагування з боку ДАБК на такі повідомлення — п’ять днів. А якщо воно подається в ЦНАП, наприклад, у п’ятницю, то ДАБК відразу втрачає таким чином три дні. Зменшується час реагування на повідомлення спірного характеру. Якщо ж повідомлення будуть подаватися відразу в ДАБК, в інспекторів буде на реагування повноцінних п’ять днів — фактично тиждень. Таким чином, ми даємо додаткову можливість ДАБКу для оперативного реагування на сумнівні повідомлення про початок будівельних робіт».

Так що повідомлення про початок будівництва в Сумах забудовникам потрібно подавати не в центр адмінпослуг на Горького, а безпосередньо в міський ДАБК — на вул. Воскресенську, 8а.

shans.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: