Сумчанам порадили, як зекономити на опаленні до 40%

21.11.2019

Уже за три тижні Сумський гідрометцентр обіцяє значне похолодання. Перші зимові опади, за прогнозом, очікуються в кінці листопада.

Більшість сумчан відчули, що старі будинки та зношені тепломережі не забезпечують комфортної температури у домівках.  А тих, у кого опалення автономне, хвилює, як пережити зиму з найменшими витратами на тепло.

Вихід для всіх один – утеплювати фасади будинків. Багато сумчан сьогодні це і роблять. Але, як показує практика, проведені роботи часто не приносять бажаних результатів. Причина тому — неякісні матеріали. Тож маємо нібито нові, але зруйновані від опадів фасади і знову ж таки втрати тепла.

Як утеплити фасад і забезпечити надійну теплоізоляцію на 25 років?

По-перше, розглянемо, з чого складається система утеплення «Мокрий фасад». Це — утеплювач-пінопласт, армуючий шар (склосітка) і декоративний шар.

Склосітка — це саме той матеріал, який гарантує міцність. Як правило, будівельники на ній економлять, але це велика помилка. Чому — розповів прораб будівельної компанії «Сумбуд» Сергій Ткаченко.

«Гарний фасад — запорука успішного об’єкта. Але якщо вже через рік ваш фасад трісне — до вас як забудовника будуть серйозні претензії.

Головне — якість будівельних матеріалів. В утепленні будинків «Сумбуд» застосовує армуючої скловолокнисту сітку «Latymer»: вона тримає фасад, захищає об’єкт від тріщин і руйнувань довгі роки. Це висока якість від європейського виробника.

Відразу кажу: не ведіться на дешевий Китай. З китайської сіткою ваш фасад зруйнується вже за лічені місяці. Будинок почне нести серйозні втрати тепла. Моя порада: якщо купили китайську сітку — готуйтеся вже наступного сезону перештукатурювати фасад.

Ми використовуємо склосітку «Latymer» щільністю 165 і 160 грам на метр квадратний. Для українського ринку важливо, що сітка з цією щільністю відповідає нормам ДБН для систем утеплення фасаду», — говорить Сергій Ткаченко.

Фахівці-будівельники запевняють: склосітка «Latymer» до 40% зменшує витрати на опалення і допомагає зберегти цілісність енергозберігаючої конструкції до 25 років. При цьому цікаво, що вона становить не більше 5-7% від вартості всього утеплювального «пирога».

Тож робіть висновки, чи варто економити на сітці та щороку нести збитки? Або краще один раз довіритися надійному виробнику.

Дізнатися більше про якісну склосітку можна тут.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: