У Сумах хочуть закрити обласну інфекційну лікарню?

21.11.2019

Завідуюча інфекційним відділенням Сумської обласної інфекційної клінічної лікарні ім. Красовицького Наталія Клименко б’є на сполох: провідний медичний заклад Сумщини у вирі медреформи може опинитися на межі закриття. Вже дійшло до того, що почали розбирати поверхи стаціонару лікарні. Про це вона повідомила на своїй сторінці у Фейсбуці:

«Сумська обласна інфекційна клінічна лікарня, що носить ім’я З.Й.Красовицького має зникнути, чи то в угоду медреформі, чи за рішенням обласних депутатів. Начебто такого рішення немає, а делегації деяких обласних закладів вже розбирають поверхи нашого стаціонарного корпусу. Невже десь там домовились з бактеріями і вірусами і здоровью громадян Сумщини нічого не загрожує? Гадаю такі стратегічні питання вирішують за участтю населення і м. Сум і всієї області».

Сумчани з обуренням відреагували на таку невтішну перспективу, адже саме в цій лікарні працюють висококваліфіковані спеціалісти, які рятують людське життя. Втім, Наталія Клименко вважає, що вихід із ситуації можна знайти:

«вихід є завжди, в даному випадку кожен мешканець Сумщини повинен знати, що йому можуть не надати спеціалізованої допомоги при грипі, дифтерії, гепатиті, нейроінфекціях, бореліозі, лептоспірозі, малярії, тощо».

Нагадаємо, нещодавно пішов із життя головний лікар Сумської обласної інфекційної клінічної лікарні ім. Красовицького Андрій Сніцарь.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: