У Сумах хочуть закрити відділення для хворих з інсультами

24.11.2019

У 4-й міськлікарні Сум хочуть закрити відділення для хворих з інсультами. Про це повідомила заступник начальника відділу охорони здоров’я Сумської міськради Наталія Кіпенко на засіданні профільної депутатської комісії міськради 22 листопада.

За її словами, у неврологічному корпусі 4-ї міськлікарні є два неврологічних відділення: одне — робоче, яке будуть і далі розвивати (для планового лікування неврологічних захворювань), друге — для хворих з інсультами, яке і хочуть закрити. Таке рішення прийняв головний лікар 4-ї міськлікарні Андрій Сухомлин за погодженням з міськздоров’ям.

Ця інформація стала повною несподіванкою для членів комісії, але пані Кіпенко пояснила причини і запевнила, що хворих з інсультами будуть лікувати в ЦМЛ.

— Вибачте, але інсульти не лікуються в чистому полі. При інсультах потрібна оперативна та всебічна допомога, і у цих пацієнтів у 4-й міськлікарні немає таких шансів, як у центральній міській лікарні з її можливостями і обладнанням. Конкурувати з багатофункціональним медзакладом, в якому є висококласна мультидисциплінарна бригада і підготовлені фахівці, здатні швидко поставити хворого з інсультом на ноги, 4-й лікарні, в якій є тільки лікарі-неврологи, їхні знання та руки і більше нічого, — немає ніякого сенсу.

Як розповіла головний лікар ЦМЛ Валентина Домінас, їх лікарня — єдина в нашій області медустанова, де при інсультах проводиться системний тромболізис у рамках «терапевтичного вікна» і оперативне лікування хворих з ішемічним інсультом, що не тільки рятує пацієнту життя, але і дозволяє йому уникнути інвалідності.

Ну а в 4-й міськлікарні замість відділення для інсультників (на першому поверсі неврологічного корпусу) вирішили розвивати відділення хоспісної допомоги, а також влаштувати відділення фізреабілітації.

shans.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: