У Сумах орудує підозрілий «майстер Анатолій»

24.11.2019

«Живу неподалік, приїду швидко, відремонтую недорого» — такі рекламні оголошення майстрів з ремонту техніки у Сумах висять мало не на кожному під’їзді. Сумчанка, яка звернулася за допомогою до такого майстра, розповіла, чому цього робити було неварто.

Оголошення про майстра Анатолія пані Світлана побачила на стовпі неподалік власного будинку. Жінка зателефонувала за вказаним номером, і за тиждень майстер завітав до неї додому без попередження. Після огляду ноутбука чоловік попросив 300 гривень передоплати, яка мала б входити у вартість ремонту. Майстер забрав ноутбук та викликав собі таксі. Хоча в оголошенні чітко вказано – живу поряд із вами. Це і викликало підозру в пані Світлани.

Відремонтувати ноутбук обіцяли за 2 тисячі гривень, проте жінка вирішила відмовитися та забрати комп’ютер із майстерні. На це їй відповіли, що комп’ютер їй зараз не віддадуть, гроші не повернуть і взагалі вже провели діагностику, за яку потрібно заплатити набагато більше, аніж було обумовлено попередньо.

Журналісти знайшли офіс, до якого сумчани віддавали свої комп’ютери на ремонт, проте потрапити до нього так і не вдалося. Вирішили зателефонувати за номером, вказаним в оголошенні, майстер Анатолій представився Олександром, а от назву компанії, офіс якої розташований на вулиці Троїцькій, так і не назвав.

Юристи запевняють, аби не бути ошуканим, необхідно завжди уважно ознайомлюватися  з договором надавача послуг. «Якщо є договір, якщо з іншого боку — суб’єкт підприємницької діяльності і неякісно надані послуги, то це підпадає під вплив дії закону про захист прав споживача, тут є можливість відновити порушені права і отримати навіть певну фінансову сатисфакцію», – говорить юрист Олександр Чернадчук.

У результаті пані Світлана ноутбук забрала, та передоплату жінці не повернули. А подібні оголошення про послуги приватних майстрів і зараз розклеєні на обох під’їздах будинку сумчанки.

sts.sumy.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
20.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 57 вибухів
20.04.2024 Жителя Кам’янки судитимуть за виготовлення зброї
20.04.2024 «Сумський заповідник у смартфоні» – у фіналі Національного конкурсу проєктів
20.04.2024 “Велику шкоду нанесло”: мешканці Орлівки розповіли про російську атаку КАБами
20.04.2024 На Глухівщині психоневрологічний інтернат отримав благодійний вантаж від доброчинців
20.04.2024 Тростянець отримає 180 млн грн на реконструкцію очисних споруд

Коментарі: