У Сумах три місяці не можуть демонтувати незаконний паркан біля школи

25.11.2019

Минуло три місяці після рішення виконкому про демонтаж незаконно побудованого елементу благоустрою (паркан) біля 12-ї школи. Про це нагадав сьогодні, 25 листопада, на апаратній нараді в мерії голова батьківського комітету школи № 12 Олександр Степаненко.

— Ще в серпні було прийнято рішення виконкому про демонтаж того паркану, на який уже спирається дах, але воно досі не виконане, — нагадав він. — На міській землі будується хто і як захоче?

Мер Сум Олександр Лисенко поцікавився у підлеглих, яка ситуація з цим питанням:

— Там є земля? Ні? Так як вони будують? Якщо потрібне рішення виконкому, давайте приймемо на сесії — готуйте проект!

— Уже є рішення виконкому, його потрібно просто виконати, — уточнив Степаненко.

— Ми не можемо його демонтувати, тільки через суд, — повідомив начальник управління ДАБК Анатолій Довбня.

— А як ми демонтували там зліва?

— Там тимчасові споруди, а тут капітальне будівництво.

— А я вам говорив, зносіть поки там паркан, дочекалися, поки стіну збудували… Збирайте всіх, Володимир Володимирович, — звернувся мер до свого першого заступника. — І проводьте нараду. Якщо потрібне рішення, давайте його приймати.

— Давайте не ми будемо в суд іти, а вони хай ідуть після демонтажу, — запропонував Степаненко. — Земля наша, міська, давайте її захищати.

У підсумку вирішили все-таки спочатку провести нараду.

Нагадаємо, у рішенні виконкому про демонтаж сказано про елемент благоустрою (паркан), але не про капітальну споруду, на яку той перетворився: до паркану прибудували цегляну стіну в півтори цегли з прорізами для вікон і поклали зверху вже елементи майбутнього даху.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: