Розшукувала людей у лісах і горах: на Сумщині не стало чотирилапої рятувальниці

25.11.2019

Дуже важко втрачати улюбленого вихованця, але сьогодні це все ж таки сталося. Відійшла у вічність гордість Міжрегіонального центру швидкого реагування, чотирилапа рятувальниця, яка стояла на цілодобовому чергуванні, лабрадор – ретрівер Margie Kolor Sayt, більш відома широкій громадськості як Жива.

Саме з цього милого цуценяти чорного кольору 13 років тому, у далекому 2006 році, розпочинає свій відлік, свою історію вся кінологічна служба Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

За свій короткий собачий вік Жива встигла не тільки стати загальною улюбленицею, а й зробити безліч добрих справ для порятунку людей.

Вже у дворічному віці Жива отримала допуск до пошукових робіт, яких на її долю випало чимало.

2008 рік був насиченим пошуковими роботами не тільки у Сумській області, а й у Тернопільській та Закарпатській. Жива рятувала людські життя у лісах, зруйнованих будівлях та навіть у горах.

Окрім напружених трудових буднів, Жива також встигла стати зіркою телепередачі «Битва екстрасенсів».

За плечима у першої пошуково – рятувальної собаки ДСНС України чимало успішно зданих іспитів та пошуку у реальних умовах.

Жива – учасник та призер багатьох змагань:

2009 рік – переможниця першого міжнародного теста IRO в Україні;

2012 рік – кваліфікація та 5 місце у категорії «Пошук у техногенних завалах» 18-го Чемпіонату Світу IRO ( Україна, Ромни).

2013 рік – участь у 19-му Чемпіонаті Світу IRO (Нідерланди, Ньюмеген).

У 2018 році в урочистій обстановці на Хрещатику чотирилапого ветерана рятувальної кінології провели на заслужений відпочинок.

Під керівництвом досвідчених провідників (Євгена Улозовського та Володимира Мірошниченка) Жива завжди показувала висококласну роботу.

Ми завжди будемо пам`ятати нашу першу леді кінології, з якої розпочалася нова сторінка ефективності Державної служби України з надзвичайних ситуацій, пишуть на сторінці  Міжрегіональний центр швидкого реагування ДСНС України (м.Ромни).

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: