Митрополит Євлогій освятив новий храм у Сумах

25.11.2019

25 листопада, в день церковного шанування ікони Божої Матері «Милостива», день пам’яті святителя Іоанна Милостивого, патріарха Олександрійського, та день 12-ї річниці архієрейської хіротонії, Високопреосвященніший митрополит Сумський і Охтирський Євлогій звершив чин Великого освячення новозбудованого храму на честь святих новомучеників і сповідників Слобожанських, що по вулиці Ремісничій у Сумах, і Божественну літургію в ньому. Владиці співслужили благочинний Сумського міського церковного округу протоієрей Миколай Смакоуз, настоятель храму протоієрей Сергій Шульга, благочинні церковних округів та клірики Сумської єпархії, гості у священному сані. За богослужінням молилися викладачі й студенти Сумської духовної семінарії.

Напередодні Його Високопреосвященство очолив всенічне бдіння у Спасо-Преображенському кафедральному соборі м. Суми, за яким прочитав канони Пресвятій Богородиці і святителю Іоанну Милостивому.

На малому вході під час Божественної літургії митрополит Євлогій вручив настоятелю протоієрею Сергію Шульзі високу церковну нагороду – орден святого рівноапостольного князя Володимира Великого III ступеня, якої він був удостоєний Предстоятелем Української Православної Церкви Блаженнішим Митрополитом Київським і всієї України Онуфрієм з подання Правлячого архієрея.

Проповідь Архіпастиря після читання Святого Євангелія була присвячена значенню храму як місця особливої присутності Божої в житті кожного християнина.

За богослужінням були піднесені молитви за мир в Україні, виголошені уставні многоліття.

Наприкінці богослужіння благодійникам, а також тим, хто особливо потрудився у будівництві і оздобленні нового храму, вручені Відзнаки митрополита Сумського і Охтирського та Архієрейські грамоти.

Настоятель протоієрей Сергій Шульга тепло привітав митрополита Євлогія з днем архієрейської хіротонії, побажав Владиці всесильної помочі Божої в архіпастирському служінні, наснаги, здоров’я, а також подякував за освячення храму. Владику вітали також священнослужителі Сумської єпархії, викладачі і студенти Сумської духовної семінарії та народ Божий.

Церковна громада приготувала для всіх учасників урочистостей святкову трапезу.

portal-pravoslavie.sumy.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: