В Охтирці виміряли випромінювання від станції мобільного зв’язку

25.11.2019

В інформаційному просторі Охтирки періодично з’являються повідомлення про нібито підвищений фон від станцій мобільного зв’язку. Мешканці прилеглих вулиць, зокрема вулиці Заводської, звернулися із заявою про те, аби влада це питання компетентно вивчила. На сайті міськради  офіційне повідомлення, яким охтирчан заспокоюють: «фонить» у межах норми.

За зверненням громадян інспекція із благоустрою міської ради організувала комісійне обстеження та здійснення вимірів електромагнітного випромінювання, що створюється базовою станцією мобільного стільникового зв’язку по вул. Заводській. Про це повідомила міська рада.

До роботи комісії були залучені відповідальні представники експлуатуючої організації ТЦ Суми Технічного департаменту Північ ПрАТ «Водафон Україна» та спеціалісти Державної установи «Сумський обласний лабораторний центр» МОЗ України, який має акредитацію на проведення досліджень за даним напрямком. Виміри рівня електромагнітного випромінювання здійснювались у присутності мешканців, у найближчих точках житлової забудови.

За результатами досліджень показники знаходяться в межах допустимої норми.

okhtyrka.net

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: