На Сумщині молоде подружжя, проводячи ремонт, постраждало від шахрая

25.11.2019

Із заявою про шахрайство в поліцію Шостки звернувся 32-річний місцевий мешканець. Чоловік розповів, що невідомі під виглядом працівників енергетичної компанії заволоділи його 1 600 гривень.

За словами заявника, вони нещодавно з дружиною придбали будинок і роблять у ньому ремонт. Аби замінити лічильник електроенергії в новому житлі, вони звернулись до компанії постачальника і чекали від них телефонного дзвінка з уточненням дати ремонтних робіт.

Дзвінок з невідомого номера надійшов його дружині, коли вона була на роботі та не змогла на нього відповісти. Вважаючи, що то були співробітники електромережі, чоловік вирішив сам їм зателефонувати та домовитися з ними про роботи.

Слухавку підняв невідомий чоловік і на питання заявника, чи він дійсно співробітник енергозбуту – відповів стверджувально. Вони домовились про роботи, проте співрозмовник попросив перерахувати 1 600 гривень вартості лічильника на вказаний номер банківської картки. Останній виконав умову, але ремонтна бригада так і не приїхала. Наступного дня заявнику знову зателефонували нібито співробітник компанії та попросили сплатити ще 500 гривень вартості робіт. Зрозумів, що то був шахрай, чоловік гроші більше не перераховував.

За даним фактом у поліції вже відкрили кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України «Шахрайство», у рамках, якого ведуться пошуки афериста.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: