Власники приміщень в історичній частині міста мають подбати про належний вигляд фасадів – Олександр Лисенко

25.11.2019

Під час щопонеділкової апаратної наради очільник міста порушив питання ремонту фасадів будівель на вул. Соборній та вул. Воскресенській, що розташовані в історичній частині міста.

В. о. директора департаменту інфраструктури міста Віктор ПАВЛЕНКО проінформував, що департамент опрацював список власників будівель, що потребують ремонту. За його словами більшість власників приміщень є юридичними особами, а будівлі – нежитловими, отже департамент не може проводити ремонтні роботи. На підставі цього посадовець вийшов із пропозицією надати доручення департаменту забезпечення ресурсних платежів, відділу торгівлі, побуту та захисту прав споживачів та управлінню «Інспекція з благоустрою міста Суми» опрацювати це питання.

Олександр ЛИСЕНКО закликав власників приміщень на вул. Соборній та вул. Воскресенській свідомо ставитись до проблеми, адже лише невелика кількість підприємців розпочала ремонт фасадів, в той час як деякі ще навіть не збирались. Тому посадовець наголосив, що міська влада й надалі наполягатиме на проведенні ремонтних робіт, а ситуацію триматимуть під контролем.

«Власники приміщень в історичній частині міста мають подбати про належний вигляд фасадів. Якщо до нас це ніхто не робив та не контролював, то ми це зробимо неодмінно! Надаю доручення директору департаменту інфраструктури міста зібрати повну інформацію по кожному об’єкту і суб’єкту господарювання за даними адресами. Через два тижні я чекаю на доповідь щодо перших десяти власників. Розраховую, що протягом зими ми обговоримо із кожним із них план фасаду та конкретний термін проведення ремонтних робіт. За цієї умови розпочнемо працювати з 1 квітня», – сказав міський голова.

Щодо ремонту житлових приміщень, зокрема на вул. Соборній, 32, то, Віктор Павленко повідомив, що роботи неможливо розпочати у зв’язку з відсутністю охочих взяти у тендері на проведення ремонтних робіт.

Разом із тим очільник міста підкреслив, що ремонт будівлі по даній адресі вже заплановано і кошти на ремонт покрівлі виділено. Втім спочатку потрібно отримати дозвіл на проведення робіт від обласної державної адміністрації.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: