Група Григоришина втратила контроль над Сумським НВО

26.11.2019

Група «Енергетичний стандарт», яка належить бізнесмену Костянтину Григоришину, втратила контроль над «Сумським НВО» і частку в «Харківобленерго». Про це пише «Економічна правда».

З 2016 року лондонський арбітраж зобов’язав Григоришина виплатити росіянину Володимиру Лук’яненку (син Володимира Лук’яненка, директора Сумського НВО) і його бізнес-партнеру Вадиму Новинському понад 320 млн грн. Об’єктом розглядів була суперечка про опціон на пакет акцій у НВО, який Григоришин мав викупити у Лук’яненка. Григоришин порушив угоду і був зобов’язаний виплатити компенсацію.

Влітку 2019 року Григоришин і Лук’яненко підписали мирову угоду, у рамках якої домовилися про врегулювання ситуації. Свій борг «Енергетичний стандарт» вирішив погасити активами. Це 29% акцій «Харківобленерго», аналогічна частка в компанії «Харківенергозбут», через яку обленерго продає електрику в регіоні, а також контрольний пакет (понад 50% + один голос) акцій НВО ім. Фрунзе.

Дозвіл на покупку цих активів сторона Лук’яненка отримала від Антимонопольного комітету 7 листопада. Комітет дозволив кіпрській компанії Inter Growth Investments Limited і панамській Great Station Properties отримати спільний контроль над кіпрською Stremvol Holdings Limited — власником 83,7% акцій «Сумського НВО»; компанія Great Station Properties отримала дозвіл на придбання понад 25% акцій «Харківобленерго», а також більш ніж 25% акцій «Харьковенергосбита».

Незабаром угода була закрита.

Тепер Сумське НВО може увійти до складу російської машинобудівної групи «ГМС», де Лук’яненко є одним з основних бенефіціарів.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
20.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 57 вибухів
20.04.2024 Жителя Кам’янки судитимуть за виготовлення зброї
20.04.2024 «Сумський заповідник у смартфоні» – у фіналі Національного конкурсу проєктів
20.04.2024 “Велику шкоду нанесло”: мешканці Орлівки розповіли про російську атаку КАБами
20.04.2024 На Глухівщині психоневрологічний інтернат отримав благодійний вантаж від доброчинців
20.04.2024 Тростянець отримає 180 млн грн на реконструкцію очисних споруд

Коментарі: