Кролевецький хлібокомбінат повернули у державну власність

26.11.2019

Органами прокуратури Сумської області систематично вживаються заходи представницького характеру на захист державної власності.

Встановлено, що у 2016 році Кролевецький комбінат хлібопродуктів, який не підлягав приватизації та мав залишитись у державній власності, в порушення вимог законодавства набув статус приватного майна.

Однак до цього часу уповноважені державні органи не відновили порушені права та законні інтереси держави на вказаний об’єкт. Відтак з метою захисту інтересів держави прокуратура Сумської області звернулась до суду з відповідним позовом.

Як розповів заступник прокурора Сумської області Рустам Галаєв, погодившись з позовними вимогами прокуратури, господарський суд Сумської області у листопаді 2019 року повернув у державну власність цілісний майновий комплекс Кролевецького комбінату хлібопродуктів вартістю майже 65 млн грн, що є одним з найбільших зернопереробних підприємств України.

Прийнятим рішенням за державою в особі Кабінету Міністрів України визнано право державної власності на вказаний майновий комплекс, загальна площа якого складає понад 54 тис. кв м та скасовано рішення держреєстратора про реєстрацію права приватної власності.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Борці з Сумщини виграли чемпіонат України з панкратіону
23.04.2024 За добу п’ятьох жителів Сумщини ошукали, обіцяючи міжнародну грошову допомогу
23.04.2024 У Сумах п’яний водій мікроавтобуса кружляв у дворі і спричинив ДТП
23.04.2024 У Краснопіллі вогнеборці ліквідували загоряння в житловому секторі
23.04.2024 У Софії Київській презентували видання про Конотоп XVIII століття
23.04.2024 Нардеп Тетяна Скрипка працює над відкриттям Центру життєстійкості в Сумах

Коментарі: