У Сумах підприємець через суд повернув 64 тисячі

26.11.2019

До Господарського суду Сумської області звернулось ТОВ  «Оптімус Агро Трейд» до відповідача ТОВ «Інста Груп» про стягнення 64 тис. грн, з яких: 51 тис. грн, вартість непоставленої продукції, 13 тис. грн пені, нарахованої у зв’язку з неналежним виконанням відповідачем умов договору.

Як з’ясувалося, між підприємствами було укладено договір поставки продукції, за яким ТОВ «Інста Груп» зобов’язався виготовити та поставити ТОВ «Оптімус Агро Трейд» продукцію, а інша сторона – вчасно оплатити.

ТОВ «Оптімус Агро Трейд» звернулося до ТОВ «Інста Груп» з вимогою стосовно здійснення поставки або повернення вартості непоставленої продукції, після чого вирішив відстоювати свої права у судовому порядку.

Згідно з ч. 2 ст. 693 Цивільного кодексу України, якщо продавець, який одержав суму попередньої оплати товару, не передав товар у встановлений строк, покупець має право вимагати передання оплаченого товару або повернення суми попередньої оплати.

Суб’єкти господарювання та інші учасники господарських відносин повинні виконувати господарські зобов’язання належним чином відповідно до закону, інших правових актів, договору, а за відсутності конкретних вимог щодо виконання зобов’язання — відповідно до вимог, що у певних умовах звичайно ставляться (ч. 1 ст. 193 Господарського кодексу України).

Отже, на основі сукупного аналізу наявних у справі доказів, суд вважає правомірною та такою, що підлягає задоволенню вимогу позивача щодо стягнення з відповідача загальної суми заборгованості за договором поставки продукції і позов задовольнити повністю.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
20.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 57 вибухів
20.04.2024 Жителя Кам’янки судитимуть за виготовлення зброї
20.04.2024 «Сумський заповідник у смартфоні» – у фіналі Національного конкурсу проєктів
20.04.2024 “Велику шкоду нанесло”: мешканці Орлівки розповіли про російську атаку КАБами
20.04.2024 На Глухівщині психоневрологічний інтернат отримав благодійний вантаж від доброчинців
20.04.2024 Тростянець отримає 180 млн грн на реконструкцію очисних споруд

Коментарі: