Мерія Сум презентувала віртуального гіда Харитоненка

26.11.2019

У Сумах презентували Smart-розробку «Віртуальний гід з технологією доповненої реальності», за допомогою якої екскурсію містом проводить Іван Харитоненко.

«Віртуальний гід» – це мобільний додаток, розроблений за бюджетні кошти спільно управлінням стратегічного розвитку міста, КУ «Агенція промоції «Суми» та СумДУ. Пізнати архітектурні пам’ятки Сум тепер можна за допомогою додатку Ulab AR та QR-кодів із табличок, які наразі встановлені біля 15-ти історичних споруд. У ролі екскурсовода виступає Іван Харитоненко – меценат, який розбудовував Суми.

«У наступному році ми плануємо розширити список віртуальних табличок, тобто це плюс 31 табличка з технологією доповненої реальності. Які це будуть архітектурні пам’ятки — поки що на обговоренні», – повідомив головний спеціаліст відділу маркетингу, промоції та туризму управління стратегічного розвитку міста Володимир Никоненко.

Нагадаємо, користувачі Фейсбуку не розуміють необхідності такої ініціативи за 70 тисяч гривень, як і того, чому віртуального гіда Харитоненка зробили «темношкірим».

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: