У Сумах визначили переможців «Олімпіади робочих рук»

27.11.2019

За інформацією обласного Департаменту освіти і науки, цьогоріч у регіональному відборі Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності WORLDSKILLS UKRAINE взяли участь 43 учні з 23 закладів професійно-технічної освіти області. Конкурс проводився за 8 компетенціями.

Конкурс показав високий рівень теоретичної підготовки студентів, гарну матеріально-технічну базу навчальних закладів, а головне – зацікавленість роботодавців у компетентних працівниках. За результатами змагань перемогу у компетенції «Технології моди» отримала Вікторія Карпець, учениця Сумського вищого професійного училища будівництва і дизайну, у компетенції  «Слюсарні роботи» І місце посів Віталій Жерьобкін, учень Сумського центру професійно-технічної освіти.

Учасники демонстрували свої вміння і у такій номінації як «Слюсарні роботи», де перемогу здобув також Віталій Жерьобкін. Учні Сумського центру професійно-технічної освіти отримали перемогу і у кваліфікаціях «Електромонтажні роботи» — Владислав Тимощук та «Кондитерське мистецтво» — Сабіна Кахроманова.

Своїми кулінарними здібностями вразив членів журі Єгор Захаров, учень Сумського центру професійно-технічної освіти харчових технологій, торгівлі та ресторанного сервісу, який завдяки своїй майстерності здобув перемогу у компетенції «Кулінарне мистецтво».

Високу професійність у компетенції «Зварювальні роботи» продемонстрував і Роман Гончаров з Сумського вищого професійного училища будівництва та автотранспорту та відповідно отримав перемогу, а ось найкращим у кваліфікації «Кладка цегли» став Дмитро Лещенко, учень Кролевецького вищого професійного училища. У професійній компетенції «Перукарське мистецтво» І місце посіла Богдана Мащак, учениця Сумського центру професійно-технічної освіти з дизайну та сфери послуг.

Для кожної компетенції у закладах  професійно-технічної освіти були оснащені спеціальні робочі місця. Кожен учасник за певну кількість часу демонстрував всі свої навички та виконував ряд практичних завдань.

 У WorldSkills беруть участь 75 країн світу. У 2016 році Україна офіційно стала членом WorldSkills International. Конкурс фахової майстерності WorldSkills, що у світі називають «Олімпіадою для робочих рук», поєднує молодих кваліфікованих робітників і фахівців у віці від 18 до 22 років. Проводиться він під егідою WorldSkills International (WSI) – міжнародної організації, метою якої є підвищення престижу робітничих професій та розвиток професійної освіти шляхом гармонізації кращих практик і професійних стандартів.

Вперше відкриття Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності WORLDSKILLS UKRAINE відбулося у жовтні 2016 року в місті Києві за 8 професійними компетенціями. У 2018 році у змаганнях взяли участь конкурсанти з усіх регіонів України, які продемонстрували свої технічні здібності, індивідуальні та колективні якості, вирішуючи задачі, максимально наближені до реальних. 

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Борці з Сумщини виграли чемпіонат України з панкратіону
23.04.2024 За добу п’ятьох жителів Сумщини ошукали, обіцяючи міжнародну грошову допомогу
23.04.2024 У Сумах п’яний водій мікроавтобуса кружляв у дворі і спричинив ДТП
23.04.2024 У Краснопіллі вогнеборці ліквідували загоряння в житловому секторі
23.04.2024 У Софії Київській презентували видання про Конотоп XVIII століття
23.04.2024 Нардеп Тетяна Скрипка працює над відкриттям Центру життєстійкості в Сумах

Коментарі: