Під час «відкритих» звітів чиновників глухівчанам блокували коментарі

27.11.2019

У Глухові розпорядники державних коштів упродовж тижня звітували перед громадою. Про витрачені гроші розповідали керівники фінвідділу, УЖКГ, УСЗН, терцентру, центру комплексної реабілітації для дітей та осіб з інвалідністю, ЦРЛ, ЦПМСД, відділу молоді та спорту та інші. Глухівчани могли прийти на звіти до приміщення міської ради, а також переглянути їх наживо в Інтернеті.

Містяни не дуже спішили до міськради після роботи, щоб почути звіти чиновників після 17 години, у залі було по 10-20 чоловік, включаючи працівників виконкому. А от у соцмережах відео дивилися кілька тисяч. Та поставити хвилюючі запитання до розпорядників змогли далеко не всі охочі. Як виявилося, багатьох модератори просто блокували на сайті.

«Глухівська міська рада інформує глухівчан, і мене в тому числі, про проведення звітів про роботу розпорядників бюджетних коштів та ЗАПРОШУЄ ДО ОБГОВОРЕННЯ. Коментарі відключені, лайки відключені, зате можна поділитися. Знаю, що блокують не тільки мене. Величезна кількість людей позбавлена можливості написати коментар на сторінці або яким-то чином висловити свою думку», – прокоментувала ситуацію у Фейсбуці депутатка Тетяна Михайлик.

Та навіть тим, кому пощастило поставити запитання вживу, відповіді так ніхто й не надав. Наприклад, на питання журналістів «Недели» про останню зарплату міського голови Мішеля Терещенка обіцяли відповісти в коментарях. Проте досі не відповіли. Також про наболіле намагалися дізнатися в коментарях гемодіалізні хворі. «Ви ж нам обіцяли, що виплатите гроші на лікування. Завірили, що обов’язково отримаємо до кінця року по 12 тис. За законом, про який проголосували всі депутати. Чому тепер все брехня???» – написала у коментарях під відео С. Левинцова. Чомусь відповіла радник міського голови Оксана Друпп: «Хто особисто вам обіцяв? Уточнюйте» і навздогін підкреслила: «Депутати закони не приймають». Ось і вся відповідь…

nedelya.info

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: