Затримали жителя Сумщини, який займався телефонними аферами

28.11.2019

До чергової частини Дніпровського управління поліції Києва звернулася жінка, яка повідомила, що стала жертвою шахрая. На місце події виїхала слідчо-оперативна група, яка задокументувала злочин.

Як розповів начальник Дніпровського управління поліції Олександр Кузьмін, 82-річній пенсіонерці подзвонив невідомий і повідомив, що її син «скоїв автопригоду, в якій постраждала жінка, а згодом вона померла в лікарні». Тому, щоб «винуватцеві» уникнути кримінальної відповідальності, потрібно заплатити гроші поліцейським.

«Повіривши в історію, жінка передала незнайомцеві, який прийшов до неї в зазначений час, усі грошові заощадження. Це — близько чотирьох тисяч доларів США і дев’ять тисяч гривень. У ході проведення оперативно-розшукових заходів ми затримали зловмисника в момент, коли він через термінал самообслуговування пересилав гроші. Під час поверхневого огляду в нього вилучили частину грошей, а також чеки з валютних операцій», — зазначив начальник управління.

Фігуранта затримали в порядку ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України. Ним виявився 31-річний житель Сумщини, який у даний час знаходиться в статусі підсудного за розбійний напад в Оболонському районі столиці, повідомляє відділ комунікації поліції Києва.

«Зловмиснику повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною другою статті 190 Кримінального кодексу України, це — шахрайство. Судом вирішується питання про обрання затриманому запобіжного заходу. Йому загрожує до трьох років позбавлення волі. Також ми перевіряємо причетність затриманого до аналогічних злочинів на території міста Києва», — додав Олександр Кузьмін.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: