У Білопіллі депутати перенесли святкування дня міста

28.11.2019

Про це та інші 17 питань говорили під час чергової сесії Білопільської міської ради, яка відбулася 28 листопада.

Питання щодо перенесення дати святкування дня міста Білопілля з 3 на 21 вересня викликало серед депутатів найжвавіше обговорення. Як зазначив мер Юрій Зарко, історично правильно відзначення цього свята саме 21 вересня. Як відомо, саме цього дня християни відзначають Різдво Пресвятої Богородиці, а перша церква, яка була збудована у Білопіллі, отримала найменування саме цього празника. Тож, престольне свято нашого міста припадає саме на 21 вересня.

«До того ж, — зазначив Юрій Зарко, – я вважаю неетичним влаштовувати гуляння у День пам’яті. Я наголошую, що покладання квітів, мітинг та вшанування загиблих у Другій світовій війні, як і зазвичай, проходитиме 3 вересня».

Однак, це, здавалося б, просте питання викликало жваве обговорення серед депутатів, адже, як виявилося, саме 21 вересня Іскрисківщинська громада відзначає День села.

«Сьогодні, я хочу передати вам думку наших мешканців, — розпочала промову депутат від Іскрисківщинської громади Оксана Бихова. – Ми вважаємо, що проведення Дня міста Білопілля саме 21 вересня є недоречним, і ми – проти! Наше село вже кілька років відзначає день села цього дня. Багато іскрисківщинців мешкають у Білопіллі, але на день малої батьківщини ми збираємося всі разом й відпочиваємо, гуляємо, спілкуємося».

Депутатка висловила свої хвилювання з приводу відзначення обох свят в один день. Та, не дивлячись на обурення іскрисківщинців, депутатський корпус своєю більшістю все ж затвердив перенесення Дня міста на 21 вересня.

Депутати також нагадали, що престольне свято в Іскрисківщині припадає на День святої Варвари (17 грудня), і якщо жителям території не принципово відзначати день села на престол, то вони можуть з легкістю обрати будь-яку іншу дату. Для білопільців же принципово відзначати своє свято саме у День Пресвятої Богородиці, адже саме вона — покровителька  міста.

bilopillia.city

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: