Гранати і набої: у конотопчанина знайшли вибухівку

28.11.2019

Повідомлення про те, що 59-річний конотопчанин може зберігати вибухівку, надійшло до поліції від місцевого відділу управління Служби безпеки України.

Саме під час санкціонованого обшуку оперативники й виявили у помешканні чоловіка предмети, схожі на вибухові пристрої РГД-5 та Ф-1, універсальний запал до ручних гранат та 12 набоїв калібром 5,45 мм. Правоохоронцям правопорушник пояснив, що все це він випадково знайшов поблизу залізничних колій, коли збирав металобрухт. А до поліції не відніс, бо збирався вибухівкою «глушити» рибу.

Все виявлене оперативники вилучили та направили на експертизу. Фахівці-вибухотехніки обласного управління поліції підтвердили, що виявлені під час обшуку предмети є дійсно вибухонебезпечними.

Слідчими вже оголошено чоловікові про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Йому обрана міра запобіжного заходу у вигляді особистого зобов’язання. За скоєне зловмиснику загрожує кримінальне покарання у вигляді позбавлення волі строком до семи років.

До того ж правоохоронці встановили, що у «кримінальному активі» чоловіка вже є судимості за злочини, пов’язані із незаконним обігом наркотичних речовин та грабіж.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
20.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 57 вибухів
20.04.2024 Жителя Кам’янки судитимуть за виготовлення зброї
20.04.2024 «Сумський заповідник у смартфоні» – у фіналі Національного конкурсу проєктів
20.04.2024 “Велику шкоду нанесло”: мешканці Орлівки розповіли про російську атаку КАБами
20.04.2024 На Глухівщині психоневрологічний інтернат отримав благодійний вантаж від доброчинців
20.04.2024 Тростянець отримає 180 млн грн на реконструкцію очисних споруд

Коментарі: