У Сумах водій маршрутки намагався дати хабара патрульним

29.11.2019

Під час патрулювання вулиці Іллінська, інспектори патрульної поліції зафіксували факт порушення ПДР (проїзд на заборонний сигнал світлофора) водієм маршрутного транспортного засобу. Патрульні зупинили дане авто та повідомили чоловікові причину його зупинки, а також про невідворотні наслідки, до яких це порушення може призвести. Водночас, слід зазначити, що в той момент у салоні знаходилося чимало людей.

Аби не гаяти час пасажирів, вартові порядку повідомили, що проведуть розгляд справи на кінцевій зупинці громадського транспорту. Під час перевірки документів, водій почав пропонувати поліцейським вирішити питання більш «простим та зручним» шляхом. Для цього він повідомив, що дасть кожному з патрульних по 100 гривень, аби вони не складали адміністративний матеріал, після чого поїде далі.

Попри всі попередження про кримінальну відповідальність, він наполягав на своєму шляху вирішення питання. Керманич навіть дістав кошти та почав запитувати, як їх краще передати.

Патрульні викликали на місце події слідчих для документування факту пропозиції неправомірної вигоди. На порушника все ж склали адміністративний матеріал за ч. 2 ст. 122 (Проїзд на заборонний сигнал світлофора) КУпАП, а слідчі відкрили кримінальне провадження за ст. 369 (Пропозиція неправомірної вигоди службовій особі) ККУ.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
20.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 57 вибухів
20.04.2024 Жителя Кам’янки судитимуть за виготовлення зброї
20.04.2024 «Сумський заповідник у смартфоні» – у фіналі Національного конкурсу проєктів
20.04.2024 “Велику шкоду нанесло”: мешканці Орлівки розповіли про російську атаку КАБами
20.04.2024 На Глухівщині психоневрологічний інтернат отримав благодійний вантаж від доброчинців
20.04.2024 Тростянець отримає 180 млн грн на реконструкцію очисних споруд

Коментарі: