У Сумах відкрили найбільшу в Україні сімейну кімнату

29.11.2019

Відволіктись від процедур та сірих лікарняних стін тепер можна у затишній сімейній кімнаті Сумської обласної дитячої клінічної лікарні. Кімната є найбільшою в Україні: у ній обладнані спальні, кухня з великим телевізором та ігрова для малечі. Там батьки можуть провести час разом з дитиною під час її лікування.

«Сімейна кімната – це затишний простір на території лікарні, де батьки можуть безкоштовно перебувати стільки, скільки вимагатиме стан їх дитини. І найголовніше те, що вони можуть тут робити – можуть проводити час зі своїми дітьми, щоб підтримувати їх і допомагати одужувати», – говорить Галина Соловей, директорка Фундації  Дім Рональда МакДональда.

Такі сімейні кімнати є у Києві, Львові, Вінниці, а тепер і в Сумах. На відміну від інших, вона найбільша за площею та має спальні кімнати. Щоб потрапити у цей простір, достатньо звернутися до адміністрації сімейної кімнати, після чого буде прийматися рішення. «До прийняття рішення буде залучений адміністратор, напевно, це буде завідувач відділення, де дитина лікується, і після того, як людина представлена адміністратору, вона заходить і перебуває у цій кімнаті», – розповів Ігор Змисля, головний лікар Сумської обласної дитячої клінічної лікарні.

sts.sumy.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: