На Сумщині зводять будинок для військових

29.11.2019

Вони ремонтують залізничні колії та мости, пошкоджені внаслідок бойових дій, відбудовують військові містечка, відновлюють зруйновані від снарядів дитячі садочки та школи і розміновують транспортні шляхи. Вони – це військові Державної спеціальної служби транспорту.

Відтак, для військових 36 шляховідновлювального полку цієї служби, який розташований у Конотопі, будується житло. Більшість контрактників та офіцерів забезпечені квартирами прямо поблизу їх частини. Тут уже є 4 будинки, зараз зводять 5-й. «Це у нас з 2006 року 27-й будинок по штату. 85% офіцерів, прапорщиків, контрактників забезпечені житлом. Такого, безумовно, немає в жодній структурі», – розповідає Микола Мальков, голова адміністрації Державної спеціальної служби транспорту.

Заливати фундамент будівлі розпочали минулого року, цей етап робіт вже завершили. Також у фундамент заклали скріплений підписами лист у майбутнє, для нащадків. Капсулу помістили у цокольний поверх будинку, й заклали її цементом. І вже незабаром продовжать роботи з будівництва наступних поверхів. «У 2020 році ми плануємо отримати з державного бюджету України 20 млн гривень для будівництва 24-квартирного житлового будинку для військовослужбовців нашої військової частини та членів їх сімей. Планується з 24 квартир побудувати 12 однокімнатних та 12 двокімнатних квартир», – розповів про майбутні плани Сергій Сахно, заступник командира батальйону з морально-психологічного забезпечення.

Попередні 4 будинки військові будували за кошти спецфонду служби, на п’ятий отримали допомогу з держбюджету.

sts.sumy.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: