Кролевецькі депутати — за збереження свого району

29.11.2019

28 листопада на розгляд депутатського корпусу Кролевецької міської ради було винесено пропозицію про збереження Кролевецького району під час впровадження адміністративно-територіальної реформи в Україні.

З даного питання виступив депутат міськради Валерій Чечель. Він зазначив, що потрібно звернутися до Президента, Уряду, депутатів вищих рівнів з тим, щоб залишити на карті Сумщини Кролевецький район. Депутати підтримали дану пропозицію.

Також, з питання даної реформи свою пропозицію вніс депутат міської ради Євген Тригуб, який пропонував, у рамках визначеного законодавства, звернутися до вищих органів влади і не приєднувати наш район до Глухівського, а приєднати до Конотопського району, якщо реформа буде втілюватися в тому вигляді, як прийнято на сьогодні. Свою пропозицію він підкріпив підписами громадян, яких опитували нещодавно, проте її не було проголосовано.

Жвава дискусія розгорнулася в залі засідань, багато депутатів критикували реформу, висловлюючи власну позицію з даного питання. Свою пропозицію вніс і начальник відділу економічного розвитку та інвестицій міської ради В’ячеслав Жовтя, який запропонував ще раз звернутися до голів сільських рад і об’єднати район в одну громаду, як це і передбачалося на початку реформи.

Нагадаємо, 25 жовтня, під час двадцять дев’ятої сесії обласної ради сьомого скликання, у Сумах депутати проголосували за звернення до Президента України, Кабінету Міністрів України та Верховної Ради України в частині необхідності утворення на території Сумської області 6 районів: Сумського (з приєднанням Білопільського, Лебединського та Краснопільського районів); Конотопського (з приєднанням Буринського району); Охтирського (з приєднанням Великописарівського та Тростянецького районів); Глухівського (з приєднанням Кролевецького та Путивльського районів); Роменського (з приєднанням Липоводолинського і Недригайлівського районів); Шосткинського (з приєднанням Середино-Будського та Ямпільського районів).

05453.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
20.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 57 вибухів
20.04.2024 Жителя Кам’янки судитимуть за виготовлення зброї
20.04.2024 «Сумський заповідник у смартфоні» – у фіналі Національного конкурсу проєктів
20.04.2024 “Велику шкоду нанесло”: мешканці Орлівки розповіли про російську атаку КАБами
20.04.2024 На Глухівщині психоневрологічний інтернат отримав благодійний вантаж від доброчинців
20.04.2024 Тростянець отримає 180 млн грн на реконструкцію очисних споруд

Коментарі: