Жителі Сумщини хочуть перекопати нову трасу

02.12.2019

Жителі Глухова з мікрорайону Іванівки бояться випускати дітей на вулицю через швидкісний рух на трасі.

Наталя Фесенко живе по вулиці Рильський Шлях на Іванівці. Після того, як відремонтували частину дороги на Катеринівку, що пролягає біля її дому, вона та сусіди живуть у постійній тривозі. Адже автомобілі летять повз їхні домівки на шаленій швидкості, не дивлячись ні на які на знаки.

«Наш терпець увірвався. Під авто потрапив наш домашній собака, – стримуючи сльози розповідає жінка. – Чоловік виводив машину з двору, а лабрадор вибіг на полігон, що навпроти хати. Коли повертався назад через дорогу, його збив автомобіль. Водій навіть не зупинився. Сьогодні це був собака, а завтра, не доведи Господи, хтось із людей? А у нас троє дітей, ми щодня хвилюємося за їхні життя, не випускаємо гуляти на вулицю, бо машини по трасі просто літають. Не раз переверталися автомобілі, не так давно у кюветі поблизу лежав причеп із зерном».

Мешканці віддаленого мікрорайону вже зверталися до Глухівської міської ради. Голова квартального комітету Людмила Ященко розповідає, що писали прохання встановити «лежачого поліцейського», однак у цьому їм відмовили.

Як прокоментували в управлінні ЖКГ, відрізок траси, що пролягає через Іванівку, не входить до компетенції Глухова. Тому потрібно звертатися у Службу автомобільних доріг Сумської області: там пояснили, що ця ділянка є частиною міжнародної траси, тому встановлювати обмежувачі швидкості тут не дозволяється. «Там встановлений білий знак населеного пункту, який обмежує швидкість до 50 км за годину. Тому контролювати ділянку повинна поліція», – відповіли в службі.

Наталя Фесенко разом зі своїми сусідами мають інший рецепт власної безпеки: говорять, що ще трохи – і самі перекопають трасу, бо добитись якогось рішення від чиновників вже не сподіваються.

nedelya.info

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: