У Сумах неповнолітній «тримає у страху» цілу багатоповерхівку

02.12.2019

Неповнолітній хлопець «тримає» у страху одну із сумських багатоповерхівок.

Мешканці будинку на вул. Харківській не можуть більше терпіти витівки 16-річного сусіда. Він уже не вперше помічений за хуліганством. Одного разу хлопець разом із товаришем  намагалися зламати ліфт. «Бачили, як за допомогою сили, тобто без ключа, він входив, ламав вхідні двері. Деякі бачили, як він розпивав спиртні напої. Деякі казали, що саме він у ліфті, саме після нього цей ліфт застрягав», – розповідає Олександр, сусід хлопця.

Тримає у страху увесь будинок хлопець уже не перший рік. Бабуся, яка донедавна була його опікуном, припускає: усе це через те, що хлопець ймовірно вживає наркотики. «Зустрівся з якимись «гарними» друзями, які йому допомогли, які його наставили, навчили, показали, як це все робиться, і тепер я не можу нічого з ним зробить. Можливо, щось вживає? Вживає, звісно, звісно, що вживає. А що саме? І солі вживає, і канабіноїди», – розповідає Олена, бабуся хлопця.

Жінка неодноразово їздила з хлопцем у відповідні лікувальні заклади, однак все марно. Юнак неодноразово потрапляв у поле зору сумських правоохоронців, нині він відбуває умовний термін за грабіж, який вчинив узимку цього року. «Перебуваючи на умовному терміні, в листопаді він вчиняє домашнє насильство. Працівники поліції, які приїхали до місця його мешкання, а домашнє насильство він вчинив відносно своєї бабусі, побачили хлопця, який перебував під впливом наркотиків, також наркотики були знайдені у нього вдома», – Ельвіра Біганова, начальник сектору комунікації ГУ Нацполіції Сумщини.

Тоді хлопцю усе зійшло з рук, оскільки йому не було 16 років. Тепер же за такі вчинки його можуть посадити за грати. «Якщо у нього вже є судимість, тобто вона була через 75 статтю Кримінального кодексу, це також буде враховано, тобто з 16 років особа несе кримінальну відповідальність за такі злочини», – говорить Олександр Чернадчук, юрист.

Наразі у поліції призначені відповідні перевірки та експертизи, після результатів яких правоохоронці прийматимуть рішення відносно хлопця.

sts.sumy.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: