У Сумах відзначили 80 років інституту післядипломної педагогічної освіти

02.12.2019

Ровесник Сумської області, Комунальний заклад Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти, відзначив свій 80-літній ювілей.

Протягом цього часу змінювалися його назви, але залишалася незмінною місія – бути вчителем учителів. Адже від учителя, його інноваційності та здатності сприймати нове залежить і рівень освіти учнів. Свій ювілейний рік заклад освіти зустрів званням «Лідер післядипломної освіти» з врученням Гран-прі Х Міжнародної виставки «Сучасна освіта-2019».

«Така школа для вчителів, якою сьогодні є заклад освіти-ювіляр – дуже потрібна, – відзначила у своєму вітальному слові директор Департаменту освіти й науки Сумської облдержадміністрації Вікторія Гробова. – В успішних результатах освіти Сумщини, яка тримається у п’ятірці лідерів  щодо результатів зовнішнього незалежного оцінювання, успішність нашої спільної роботи відзначено і в недавньому рейтингу Кабінету Міністрів».

На часі – продовження упровадження ідей Нової української школи, забезпечення наступності дошкільної і початкової освіти, актуальним залишається перехід від початкової до базової освіти. І успішність новацій залежатиме від професійного зростання учителя, який і є провідником цих змін.

«Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти, маючи 80-річну історію, сповнений сил і має високий науково-методичний потенціал, щоб і надалі бути вчителем учителів, – сказав ректор закладу Юрій Нікітін. – Ми й надалі будемо для учителів партнером у підвищенні професійних компетенцій, наставником у науково-методичних пошуках, ініціатором нового для всієї освітньої галузі».

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: