На Сумщині правоохоронці викрили чоловіка у скоєнні наруги над могилою

02.12.2019

До Недригайлівського відділення поліції звернулась 48-річна жінка з повідомленням про те, що невідомі зняли залізну огорожу з могили її померлих родичів.

Розшуковці одразу розпочали пошуки зловмисника. І вже за кілька годин встановили його особу — ним виявився 41-річний місцевий чоловік.

У скоєному він зізнався, і розповів про перебіг подій. За його словами, тієї ночі він велосипедом повертався з гостин і, будучи напідпитку, збився з дороги та опинився на кладовищі. Зорієнтувавшись, куди йому слід рухатись, пішов до дороги. У намаганні втримати рівновагу хапався за огорожі могил. І помітив, що на одному з поховань залізна огорожа вільно виймається з землі. Тож і вирішив її «прихопити» з собою.

Розповідає: протверезівши на ранок і зрозумівши, що накоїв, вирішив повернути огорожу на місце, але не встиг – до нього у двері вже стукали працівники поліції.

Інформацію про подію слідчі внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками ч.3 ст.297 «Наруга над могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого» Кримінального кодексу України. Чоловіку загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк від чотирьох до п’яти років або позбавленням волі від чотирьох до семи років.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: