Сумчанина-далекобійника отруїли і обікрали на Львівському вокзалі

02.12.2019

Сумчанина, який працює далекобійником в Європі, і повертався у відпустку до Сум, отруїли та обікрали на Львівському вокзалі.

До Сумського потягу було близько трьох годин, говорить Сергій. На Львівському вокзалі познайомився з чоловіком, який представився земляком. Новий приятель пригостив коньяком.

«Він другу налив. Я категорично відмовився, але одну половину усе-таки випив, і через декілька хвилин мені почало паморочитися в голові, тягнути на сон. Я вибіг на вулицю, бо в мене почало калатати серце. Він за мною і він почав мені казати, що ми з-за мене спізнилися на потяг», – каже потерпілий Сергій Літвінов.

Втратив свідомість, згадує Сергій, неподалік від центрального входу до Львівського вокзалу. Отямився без речей і грошей у якомусь приміщенні біля вокзалу. Двоє незнайомців сказали йому, що врятували від злочинців. А потім вмовили зв’язатися за допомогою Інтернету з дружиною, щоб та скинула 200 грн на картку одному з них. За ці гроші вони відправили напівпритомного Сергія до Києва.

Наступного дня, 18 листопада, потерпілий звернувся до Сумського відділку поліції. Повернувшись ввечері додому, з’ясував, що його вкрадений телефон в мережі.

«Я цей телефон купляв у Франції, я там підключав функцію «знайти телефон». Я зайшов у свій гул-акаунт, так, телефон «світиться». Конкертно: координати, вулиця, навіть фотографія будинку є. Я дзвоню на «102». Знайшов телефон, така заява, тоді писав. Це до Львова я телефоную. У нас номера вашої заяви немає, ми нічого не будемо робити. Дзвоніть у Сумський відділок, нехай вони складуть цю заяву, вишлють нам», – говорить Сергій Літвінов.

Телефон визначався у Львові на вулиці Шкіряній. Похибка в координатах, говорить Сергій, складає не більше 10 метрів.

У Сумах кримінальне провадження у поліції відкривали протягом 10-ти днів. На експертизу Сергій потрапив 19 листопада, у поліції направили не за адресою.

«Коли наші фахівці проводять тести й відбирають біосередовище, це кров і сеча, вони відбирають на алкоголь і на наркотичні засоби. Наркотичні засоби найбільш поширені, це опіати, канабіс, кокаїн, амфетаміни, барбітурати. Дійсно, на клофелін наша лабораторія не проводить. Зручніше би було направити його на експертизи до судово-медичних експертів», – каже головний лікар-нарколог Тарас Злиденний.

Виконувач обов’язків керівника обласного бюро судово-медичної експертизи Олександр Слісаренко відмовився давати коментар  про те, чи могли вони провести експертизу отруєного потерпілого у Львові.

У поліції на питання, чому кримінальне провадження відкрили за 10 днів після звернення потерпілого і чому на експертизу направили з запізненням і не до того закладу, відповів працівник прес-служби Володимир Кузьменко:

«По справі щодо звернення жителя обласного центру, який став жертвою кримінального правопорушення у м. Львові Сумським відділом поліції призначено службове розслідування в рамках якого буде надана оцінка діям працівників поліції, які допустили порушення кримінально-процесуального законодавства. І якщо в діях посадових осіб поліції будуть вбачатися ознаки кримінального правопорушення, то матеріали будуть скеровані до ДБР».

У Сергія вкрали 1040 євро, обручку, мобільний та всі речі, що віз з собою. А також – дозволи на проїзд дорогами Європи. На відновлення усіх документів доведеться витратити з пів року. За словами Сергія Літвінова, йому відомо, що 22 листопада ця ж група так само отруїла та обікрала у Львові іще одного подорожуючого.

«26 листопада в залізничний відділ поліції звернувся тридцятирічний мешканець м. Суми. Чоловік повідомив, що в ніч на 18 листопада поблизу залізничного вокзалу у Львові він розпивав алкогольні напої із невідомими особами. В цей час він виявив відсутність своїх документів та особистих речей. Від написання заяви чоловік відмовився мотивуючи це тим, що вже відповідне звернення написав у відділу поліції м. Суми», – каже речниця Нацполіції Львівщини Світлана Добровольська.

suspilne.media

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
20.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 57 вибухів
20.04.2024 Жителя Кам’янки судитимуть за виготовлення зброї
20.04.2024 «Сумський заповідник у смартфоні» – у фіналі Національного конкурсу проєктів
20.04.2024 “Велику шкоду нанесло”: мешканці Орлівки розповіли про російську атаку КАБами
20.04.2024 На Глухівщині психоневрологічний інтернат отримав благодійний вантаж від доброчинців
20.04.2024 Тростянець отримає 180 млн грн на реконструкцію очисних споруд

Коментарі: