У Сумах опікун б’є дитину, дівчинку доставили до лікарні зі струсом мозку

03.12.2019

Для дитини немає нічого гіршого, ніж в ранньому віці залишитися без батьків. Без батьківської ласки, тепла і захисту, одні опиняються в дитячих установах, інших забирають в прийомні сім’ї, а комусь щастить більше, опіку оформляють найближчі родичі. Хоча для юної сумчанки Ірини скоріше не пощастило опинитися в будинку свого рідного дядька.

26 листопада в одну зі шкіл міста Сум прибула швидка. Учениці 8-го класу раптово стало погано. Почалася блювота. З підозрою на струс головного мозку дівчинку доставили в нейрохірургію. Там вона повідомила, що її побила опікун. Про цю історію розповідає odindoma.sumy.ua.

У Іри немає батька, померла мати і бабуся. З близьких залишився тільки дядько. І ось він і взяв її до себе. За непідтвердженими даними, він з якоїсь причини не зміг оформити опіку на себе, і це зробила його дружина. Фактично вона і є опікуном Іри. Від батьків у дівчинки залишилася квартира.

Про ситуацію з юною сумчанкою сповістила група активістів, які вирішили дізнатись всю правду і домогтися справедливого покарання для опікуна, якщо та дійсно винна.

Поки невідомо, що сталося вдома, і було це один раз або систематично, але дитина повідомила поліцейським, що її побила саме опікун.

На початку грудня за рекомендацією медиків і служби у справах дітей, було прийнято рішення, що Іру слід відправити до Шостки в спеціалізовану дитячу установу для проходження психологічної реабілітації.

Але, за словами активістів, блювота у дівчинки не припинилася. Вони проконсультувались з одним із сумських педіатрів, який наполегливо не рекомендував відправляти дитину в інше місто до припинення симптомів захворювання. Але в цей же час медики в лікарні, де перебувала Іра, заявили, що вона здорова і не може більше знаходитись в лікувальному закладі.

У службі в справах дітей  підтвердили, що історія дійсно має місце, однак на лікарів в службі вплинути не можуть, оскільки це не в їх компетенції.

Начальник відділу ювенальної превенції Сумської обласної поліції Сергій Тарасенко пояснив, що найближчим часом поліція прийме рішення щодо опікуна.

-Заява дівчинки зареєстрована. Там дійсно є проблема, і після того, як все буде ретельно перевірено, поліція прийме рішення про ступінь порушення з боку опікуна. Ну а далі вже буде вирішувати суд. Що стосується Шостки, то дитина пройде реабілітацію і далі управління у справах дітей буде приймати рішення про її долю. У Шостку Іру супроводжує спеціаліст управління.

У понеділок, 2 грудня, близько 12 години, Іру з лікарняної палати відвезли в Шостку, але історія на цьому не закінчується.

Як вже було сказано, після смерті матері у Віки залишилася квартира. Активісти, серед яких є і юристи, дізналися, що у права на нерухомість ще ніхто не вступив. Вони побоюються, що опікун, який з легкістю зміг підняти руку на сироту, з такою ж легкістю може позбавити її і житла. Небайдужі до долі дівчинки сумчани, запевняють, що зроблять все можливе, щоб не допустити цього.

odindoma.sumy.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: